Konya Büyükşehir'in dağıttığı yüzde 100 yerli susam tohumları üreticiye 2,2 milyon lira kazandırdı

Konya Büyükşehir'in dağıttığı yüzde 100 yerli susam tohumları üreticiye 2,2 milyon lira kazandırdı

Konya Büyükşehir Belediyesinin dağıttığı yüzde 100 yerli susam tohumlarını eken çiftçiler ürünü hasat etti. Bu tohumlarla 110 ton ürün elde edildiği ve üreticinin 2 milyon 200 bin lira kazandığı açıklandı

Konya Büyükşehir Belediyesinin dağıttığı yüzde 100 yerli susam tohumlarını eken çiftçiler ürünü hasat etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı yazılı açıklamada, alternatif tarım ürünlerinin üretimini teşvik ederek ürün yelpazesini zenginleştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Bu kapsamda mayıs ayında üreticiye yüzde 100 yerli susam tohumu dağıttıklarını ifade eden Altay, çiftçilerin bu tohumlarla verim elde ettiklerini bildirdi.

su.jpg

Başkan Altay, "Susam üretiminin artırılarak dışa bağımlılığın azaltılması için Meram ve Akören ilçelerimizdeki kurak alanlarda ekilmek üzere 130 çiftçimize susam tohumu dağıtmıştık. Elhamdülillah susamların ilk hasadı yapıldı" dedi.

Bu tohumlarla 110 ton ürün elde edildiğini ve üreticinin 2 milyon 200 bin lira kazandığını belirten Altay, susam ekimini yaygınlaştıracaklarını bildirdi.

suuu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum