Konya Büyükşehir’e bir akıllı ulaşım ödülü daha

Konya Büyükşehir’e bir akıllı ulaşım ödülü daha

Konya Büyükşehir Belediyesinin akıllı ulaşım uygulamalarından 'Toplu Taşıma Hat Yönetim Sistemi' SUMMITS Uluslararası AUS Zirvesi Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri kapsamında ödüle layık görüldü. daha önce de Konya Trafik Asistanı ile aynı ödül almıştı

SUMMITS Uluslararası AUS Zirvesi Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesinin akıllı ulaşım uygulamaları arasında yer alan 'Toplu Taşıma Hat Yönetim Sistemi' 'Belediyecilik Ödülü' aldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin "Toplu Taşıma Hat Yönetim Sistemi" projesine SUMMITS Uluslararası AUS Zirvesi Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri kapsamında verilen "Belediyecilik Ödülü" takdim edildi. İstanbul'da düzenlenen 8. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı kapsamında gerçekleştirilen ödül töreninde ödülü Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Görgülü aldı. Konya Büyükşehir Belediyesi, AUS Zirvesi'nde daha önce de Konya Trafik Asistanı ile aynı ödüle layık görülmüştü.

Büyük veri ve yapay zekâ teknolojilerinin kullanıldığı yenilikçi bir toplu taşıma karar destek sistemi olan Hat Yönetim Sistemi, Konya'da vatandaşların toplu ulaşımda aldıkları hizmeti iyileştirecek ve toplu taşımaya yapılacak yatırımların vatandaşların tam olarak ihtiyacını karşılamasını sağlayacak bir sistem olarak uygulanıyor. Türkiye'de ilk defa Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan sistemin amacı; veriye dayalı olarak toplu taşıma taleplerini ve davranışlarını belirlemek, bu taleplere yönelik iyileştirmeler yapmak, toplu taşımada kaynakları daha verimli kullanmak, hizmet seviyesini ve memnuniyetleri artırmak, vatandaşların toplu taşıma kullanımını artırmak.

Konya Büyükşehir’e bir akıllı ulaşım ödülü daha

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.