Konya Büyükşehir bunu da düşündü! Deprem bölgelerinden gelen gençlere online eğitim için etüt merkezleri

Konya Büyükşehir bunu da düşündü! Deprem bölgelerinden gelen gençlere online eğitim için etüt merkezleri

Konya Büyükşehir Belediyesi depremden etkilenerek kente gelen üniversite öğrencilerinin online eğitimlerine rahat bir şekilde katılabilmeleri için hazırlanan bilişim destekli etüt salonlarını açıkladı

Konya Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde ağır yıkım ve can kayıplarına neden olan depremlerin ardından seferber oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenerek şehre gelen üniversite öğrencilerini de unutmadı. Online eğitimlere katılacak gençler için belirlenen merkezlerde bilişim destekli etüt salonları oluşturuldu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, asrın felaketinin yaralarını sarmak için devlet-millet iş birliğiyle Hatay başta olmak üzere depremden etkilenen tüm bölgelerde özellikle çocukları ve gençleri rehabilite edici etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Deprem bölgesinden şehrimize gelen üniversite öğrencisi misafirlerimiz online eğitimlerine, merkezlerimizde oluşturduğumuz bilişim destekli etüt salonlarından katılabilirler" açıklamasında bulundu. Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Altay, "Misafir öğrencilerimizin duyması için desteğinizi bekliyorum" diyerek misafir gençleri merkezlere davet etti.

Deprem felaketlerinden sonra birçok insanın yaşadıkları şehirlerinden ayrılmak zorunda kaldığına dikkat çeken Başkan Altay, “Konya’mızda da çok sayıda depremzede üniversite öğrencimizi aileleriyle birlikte misafir ediyoruz. Deprem bölgelerinde hayatın normale dönmesi için gayret gösterirken bir yandan da şehrimizde bulunan üniversiteli gençlerimizin derslerinden geri kalmamasını istiyoruz. Bu doğrultuda şehrimizdeki üniversiteli depremzede öğrencilerimizin online eğitimlerine katılabilmeleri için Büyükşehir Belediyemizin öğrenci merkezlerinde oluşturduğumuz bilişim destekli etüt salonlarımızı gençlerimizin istifadesine sunduk. Yarınlarımızı inşa edecek misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamak ve burada bulundukları süre zarında eğitimlerine katkı sunmak için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.

Depremden etkilenen üniversiteli öğrencilerin online eğitimlere katılabilecekleri merkezler ise şu şekilde:

Atmosfer Bosna Kılıçarslan Gençlik Merkezi

Ereğli Lise Medeniyet Akademisi

Keykavus Lise Medeniyet Akademisi

Keykubat Lise Medeniyet Akademisi (Ecdat Bahçesi içerisinde)

Keyhüsrev Lise Medeniyet Akademisi (İplikçi Camii Yanı)

Bilgi almak için telefon numarası: 444 542 (Lima dahili 3900. Atmosfer Bosna dahili 2946)

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.