Konya Büyükşehir Bilim TIR'ı Gemlik'te de depremden etkilenen çocuklara moral oldu

Konya Büyükşehir Bilim TIR'ı Gemlik'te de depremden etkilenen çocuklara moral oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bilim tırı, deprem bölgelerinin yanı sıra afetten etkilenen ailelerin misafir edildiği Gemlik'te de çocuklara moral oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bilim tırı, deprem bölgelerinin yanı sıra afetten etkilenen ailelerin misafir edildiği Bursa'nın Gemlik ilçesindeki konteyner kentte çocuklara moral oldu

Gemlikli iş insanları öncülüğünde Gemlik Belediyesi ve Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasının katkılarıyla kurulan Gemlik Konteyner Kente gelen Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bilim tırı, burada kalan çocukların yüzünü güldürdü.

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili derinden etkileyen depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Gemlikli iş insanlarının kurduğu konteyner kentte yaklaşık bin depremzede barınıyor. Bu alanda hayatlarını sürdüren depremzedelere, Türk Silahlı Kuvvetleri mobil çamaşırhanesi, Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kurulan psikodestek çadırı da hizmet vermeye devam ediyor.

Konya'da ve depremden etkilenen kentlerde çocuklara destek olmak için gayretiyle beğeni toplayan Konya Büyükşehir Belediyesi, Mobil Bilim Tırını Gemlik'teki konteyner kente de gönderdi.

Konya Bilim Merkezi Bilim Tırının içerisinde; anatomik modellerle vücudumuz, robotlar ile robotik kodlama, gezegenler ile evrenimiz, dinazor t-rex, vandegraf jeneratörü, denge kuşu, hiperbolik delik, el bataryası, sterling, motor, desibel ölçer, hanoi kuleleri ile fizik kuralları, zeka oyunları, el-göz-beyin koordinasyonu konularında bilgi sahibi olan çocuklara moral ve motivasyon desteği de sağlanıyor.

Konteyner kentteki çocuklara bilim merkezi morali

Konteyner kentteki çocuklara bilim merkezi morali

Konteyner kentteki çocuklara bilim merkezi morali

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.