Konya Büyükşehir Belediyesi'nden Seydişehir'in Su Sorununa Çözüm

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden Seydişehir'in Su Sorununa Çözüm

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Seydişehir'in su sertliği ve kireç problemine çözüm olacak İçme Suyu Yumuşatma Tesisi'nin alanında çalışmaları inceledi. Tesisi KOSKİ öz kaynaklarıyla hayata geçirilecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Seydişehir ilçesindeki su sertliği ve kireç problemine çözüm olacak İçme Suyu Yumuşatma Tesisi'nin alanındaki çalışmaları inceledi. Altay, vatandaşlara kaliteli içme suyu ulaştırılacağını belirterek, "Suyun kaynağını değiştirme imkanı olmadığı için suyun sertliğini düşürmek adına önemli bir tesisi hayata geçiriyoruz." dedi.

c1.jpg

Başkan Altay, Kuğulu Park Bölgesi ve Çaltepe Mevkisi'nden sağlanan içme suyunun sertliğiyle ilgili şikayetlerin yoğun olduğunu ifade etti. İnşa edilecek tesisin, 30 Fransız sertliğindeki suyu 15 Fransız sertliğine düşüreceğini ve Kuğulu Park standardında su temin edileceğini vurguladı. 20 milyon lira değerindeki tesis, KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından öz kaynaklarla gerçekleştirilecek.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal da Başkan Altay'a destekleri için teşekkür ederek, "Seydişehir'in tamamına en mükemmel şekilde içilebilir suyu temin etmiş olacağız." diye konuştu.

c2.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir ise tesisin günlük 100 litre/saniye kapasitesinde olduğunu ve elde edilecek suyun Kuğulu Park'taki su kalitesiyle aynı olacağını belirtti.

Cumhur İttifakı Seydişehir Belediye Başkan Adayı Abdulmuttalip Demirel de hizmetin Seydişehir'e hayırlı olması temennisinde bulunarak, Başkan Altay'a ve KOSKİ'ye teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum