Konya Büyükşehir Belediyesinden ilçelere tohum eleme tesisi

Konya Büyükşehir Belediyesinden ilçelere tohum eleme tesisi

KONYA (AA)- Konya Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde üretimi artırmak için 30 yerleşim yerine tohum eleme tesisi kurdu.Konya Büyükşehir Belediye...

KONYA (AA)- Konya Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde üretimi artırmak için 30 yerleşim yerine tohum eleme tesisi kurdu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, Türkiye'de üretilen hububatın üretimdeki en önemli materyalin kaliteli tohum olduğunu belirtti.

Kaliteli tohumluk kullanılmaması neticesinde istenilen verime ulaşmanın mümkün olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Akyürek, "Bu nedenle 30 yerleşim yerine tohum eleme tesisi kurduk. Böylelikle çiftçilerin kaliteli ve sağlıklı tohum elde edeceğini ve verimin artacağını düşünüyoruz." dedi.

Başkan Akyürek, tohum eleme selektörünün görevinin yabancı tohum ve maddeleri temizlemek, sınıflandırmak, ilaçlamak olduğunu dile getirdi.

Makineler sayesinde sağlıklı ve ilaçlanmış hububat tohumu kullanılarak hastalıkların sebep olduğu kayıpların ortadan kalktığını vurgulayan Akyürek, "Tohumluk değeri olmayan kırık ve cılız tohumlar hayvan yemi olarak değerlendiriliyor. Yine bu makineler sayesinde yabancı otların tohumları ayrılarak zirai mücadele girdilerinde önemli ölçüde tasarruf sağlanıyor." diye konuştu.

Akyürek, toplam bir milyon liralık yatırımla kurulumu yapılan tohum eleme selektörlerinin işletmelerini Büyükşehir Belediye Meclisi kararına göre ilçe belediyelerinin yapacağını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :