Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 4 buçuk saatlik kurtarma operasyonu

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 4 buçuk saatlik kurtarma operasyonu

Konya Büyükşehir Belediyesi, girdiği kanalizasyon hattında mahsur kalan yavru köpeği teknolojik cihazlar yardımıyla tespit ederek 4,5 saatlik bir operasyonun ardından kurtardı.

Kanalizasyonda mahsur kalan yavru köpeğin imdadına Konya Büyükşehir Belediyesi yetişti.

Selçuklu İlçesi Horozluhan Mahallesi Suha Sokak’ta kanalizasyon hattından köpek sesi geldiğini fark eden sanayi esnafı, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinden yardım istedi. İtfaiye ekiplerinin yaptığı tespitin ardından yolun kazılması gerektiği için Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ ekiplerine haber verildi.

TAM DONANIMLI EKİP GELDİ

Kısa sürede olay yerine intikal ederek yavru köpeği kurtarmak için çalışma başlatan KOSKİ ekipleri, ilk olarak tam donanımlı robotik kanal görüntüleme sistemi ile yavru köpeğin bulunduğu tam noktayı belirledi. Daha sonra yaklaşık 3,5 metre kazı yaparak yavru köpeğe ulaşan ekipler, 4,5 saat süren bir çalışma sonucunda köpeği mahsur kaldığı kanalizasyondan çıkardı.

HAYVAN AMBULANSI OLAY YERİNDE

Olay yerinde hazır bekleyen Konya Büyükşehir Belediyesi’nin tam donanımlı hayvan ambulansı “Canbulan”a alınarak ilk müdahalesi yapılan yavru köpek, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü. Yavru köpek, tedavisinin ardından annesinin ve kardeşlerinin yanına geri bırakılacak.

konya-hayvan-kurtarma-5.jpgkonya-hayvan-kurtarma-4.jpgkonya-hayvan-kurtarma-3.jpgkonya-hayvan-kurtarma-2.jpgkonya-hayvan-kurtarma.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum