Konya Büyükşehir Belediyesi Kapalı Maraş'tan sonra Azerbaycan Karabağ'ı da ihya edecek

Konya Büyükşehir Belediyesi Kapalı Maraş'tan sonra Azerbaycan Karabağ'ı da ihya edecek

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kardeş ülke Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim’i ziyaret etti.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim’e ziyarette bulundu.

Azerbaycan’ın Ermenistan’a karşı çok büyük bir zafer elde ettiğini belirterek, tüm Azerbaycan halkını kutlayan Başkan Altay, Ermeni işgalinden kurtulan Dağlık Karabağ’ın inşası ve ihyası için Türk Dünyası Belediyeler birliği olarak hazır olduklarını söyledi. Başkan Altay, “Son Azerbaycan ziyaretlerinden önce Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da arz etmiştim. Özellikle Dağlık Karabağ bölgesindeki şehirlerin yeniden imarı ve inşası konusunda üzerimize düşen konuları yerine getirmeye hazırız. Tek devlet, iki millet düsturuyla Dağlık Karabağ’daki şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Şimdi yapılması gereken oradaki şehirlerin ayağa kaldırılması; yeniden imarı, ihyası. Bu konuda hem Türk dünyası coğrafyasındaki belediyelerimiz hem de ülkemizdeki belediyelerimiz çok hevesli. Üstümüze ne düşüyorsa maddi manevi olarak, her zaman yanınızdayız. Hem kardeş şehir ilişkilerinin yeniden oluşması, hem de bu konuda işbirliğinin artırılmasını arzu ediyoruz.” diye konuştu.

“TEK MİLLET OLARAK BİZİM BAŞKA YOLUMUZ YOKTUR”

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Liderlerimiz tek millet iki devletin liderleri olarak bizim kardeşliğimizi ileri yürütürler. Her zaman biz de böyle yürüteceğiz. Yüreğimizden gelen de budur. Tek millet olarak bizim başka yolumuz da yoktur. Sizin şahsınızda tüm belediyelere teşekkür ediyorum. Ben kendi adıma söyleyeyim; siz en başarılı belediye başkanlarındansınız. Bunu gördüm. Selçuklu Belediyesinde olduğunuz zaman da Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunuz zaman da bunu gördüm. Biz kardeş gibi aynı zamanda bu tecrübeyi de birbirimizle inşallah bölüşürüz.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.