Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 25 aday yarışacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 25 aday yarışacak

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yayımladığı kesin aday listeleri, 31 Mart'ta gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Konya'da 23 siyasi parti ve 2 bağımsız aday, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mücadele edecek.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 31 Mart'ta düzenlenecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne yönelik kesin aday listelerini yayımlamasıyla, Türkiye'nin dört bir yanında seçim heyecanı dorukta. Ancak dikkatleri çeken nokta, İstanbul'da yaşanan yoğun rekabet oldu.

YSK'nin açıkladığı kesin aday listelerine göre, İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için toplam 49 aday yarışacak. Bu adaylar arasında 22 siyasi parti ve 27 bağımsız aday bulunuyor. İstanbul'da bu yoğun rekabet, seçimlerin sonuçlarını belirleme açısından büyük önem taşıyor.

Konya'da 25 aday

Ancak İstanbul'un yanı sıra, Konya, Gaziantep, Malatya, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde de benzer bir rekabet görülüyor. Gaziantep'te 26 siyasi parti ve 3 bağımsız aday, Malatya'da 23 siyasi parti ve 5 bağımsız aday, Konya'da ise 23 siyasi parti ve 2 bağımsız aday seçimlere katılacak.

aday.jpg

Ankara'da 19'u siyasi parti ve 5'i bağımsız toplam 24 adayın yarışacağı belirtilirken, İzmir'de ise 21 siyasi parti ve 6 bağımsız adayın seçimlere katılacağı bildirildi.

Diğer yandan, Erzurum, Manisa ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlıklarında bağımsız aday bulunmazken, Şırnak'ın Uludere ilçesinin Hilal beldesi ile Adıyaman'ın Kahta ilçesinin Akıncılar beldesinde sadece AK Parti'nin birer adayı olduğu ve Tokat'ın Almus ilçesinin Gölgeli beldesinde ise sadece CHP'nin bir adayının bulunduğu belirtildi.

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak seçimler, Türkiye'nin yönetiminde önemli değişikliklere neden olabilirken, vatandaşlar da seçim sonuçlarını merakla bekliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum