Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Twitter’da olay oldu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Twitter’da olay oldu

Konya bugün tarihi günlerinden birini yaşadı. 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü nedeniyle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay geniş bir katılımla vatandaşlarla birlikte bu günü kutladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bisiklet şehri Konya’da bisiklet kullanımına dikkat çekmek amacıyla 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde ilçe belediye başkanları ve bisiklet severlerle birlikte pedal çevirdi. 

Türkiye’de Bisiklet Master Planı yapan ve bu planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onaylatan ilk şehrin Konya olduğunu belirten Başkan Altay, 550 kilometre bisiklet yoluyla Türkiye’de açık ara önde olduklarını söyledi. Başkan Altay, “Salgın sürecinde bisikletin aslında ne kadar önemli olduğu bir kez daha açığa çıkmış oldu.” dedi.

Öte yandan Başkan Altay, kendine ait sosyal medya hesabından çekilişle bisiklet dağıtacağının da müjdesini verdi.

Başkan Altay’ın paylaşımlarının ardından Twitter adeta yıkıldı. Dünyanın her yerinden Başkan Altay’ın gönderisini retweetleyen vatandaşların attığı 25 binden fazla twit sayesinde ilan edilen #BisikletŞehriKonya etiketi TT listesinde ilk 3’e girdi.

Yoğun dünya ve Türkiye gündemine rağmen Konya’da yapılan bir organizasyonun böylesine ses getirmesi ise yine sosyal medyada Konya’nın normale dönmesi olarak yorumlandı.

twitter-gundemi.jpg

Etiketler :