Konya bu habere odaklandı: Vatandaşın cebine yansıyacak

Konya bu habere odaklandı: Vatandaşın cebine yansıyacak

Konya'da kapalı pazar yerlerindeki kiralama usulü devrim niteliğinde bir değişikliğe uğruyor. Sınırlı ayni hak yöntemiyle kiralama usulünün kaldırılmasıyla pazarcıların maliyetlerinin düşmesi ve bunun da tüketicilere yansıması bekleniyor.

Maliyetler Düşecek, Fiyatlar Gerileyecek

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Ali Karaca, "Bu düzenlemeyle kapalı pazar yerlerinin yüksek fiyatlarla pazarcı esnafına kiralanmasının önüne geçilecek, bu da pazarcıların maliyetlerine ve dolayısıyla tüketicilerin cebine yansıyacak. Yeni düzenlemeyle tüketici de korunmuş olacak. Şimdi ortalama 500 ila 600 lira arasında değişen bir pazar alışverişi maliyetinin 300 liraya kadar düşmesini öngörüyoruz. Artık bu yerler kiraya verilmeyecek, direkt pazar yerleri pazarcıya tahsis edilecek. Meclis'ten geçtikten sonra parası vatandaşın cebinde kalacak." dedi.

Pazar Yerleri Pazarcılara Tahsis Edilecek

Kapalı pazar yerlerindeki satış yerlerinin tahsis usulüyle kullandırılması, böylece pazarcıların maliyetlerinin azaltılması amaçlanıyor. Düzenlemeyle bu sorunların önüne geçilmesi hedefleniyor.

10 Yıllık Mücadele Sonuç Verdi

TÜSPAF Başkanı Karaca, 10 yıldır pazar yerlerindeki kiralama usulünün kaldırılması için mücadele verdiklerine işaret ederek, pazar yerleri pazarcılara tahsis edildiğinde, aracıların ortadan kalkacağını ve vatandaşların ucuz meyve ve sebze satın alabileceğini söyledi.

Kanun Teklifi Meclis'te

Fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını öngören Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi. Teklifin önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi ve yasalaşması bekleniyor.

Bu Haber Vatandaşı Sevindiriyor

Konya'da kapalı pazar yerlerindeki kiralama usulünde yapılacak değişiklik, vatandaşın da yüzünü güldürüyor. Pazar alışverişinin daha ucuz hale gelmesiyle vatandaşlar da rahat bir nefes alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler