Konya Bilim Merkezi'nde 'AFAD Farkındalık Alanı' açıldı

Konya Bilim Merkezi'nde 'AFAD Farkındalık Alanı' açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezinde yer alan 450 metrekarelik AFAD Farkındalık alanının açılışı gerçekleştirildi

Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezinde yer alan 450 metrekarelik AFAD Farkındalık alanının açılışı AFAD Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustfa Uzbaş, AFAD Eğitim Daire Başkanı Nalan Aydın'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Resim

AFAD Farkındalık Alanı, uygulama içerikli deneyler, simülasyonlar ve çeşitli oyunlarla afetleri tanıtmak, nedenlerini öğretmek ve afetlerden korunma önlemlerini göstermek amacıyla oluşturuldu.

Resim

Farkındalık Alanına hissedilebilir yüzeyler, sesli anlatım özellikleri ve işaret dili ile erişilebilir bir özellik kazandırıldı. Alanda kullanılan setlerin projesi tasarımı ve uygulaması yerli tamamen imkanlarla üretildi.

Resim

AFAD Farkındalık alanında;

Fırtına, Girdap, Hortum, Tsunami ve Sağlam Yapı Simülatörleri

Sel, Çığ ve Rezonans Deneyleri Alanları

Fay Hattı, Afet ve Acil Durum Çantası, Siren-Uyarı İşaretleri, Tehlike Avı, Acil Arama, Fay Hatları Oyun Alanları

Artırılmış Gerçeklik Platformu, İnteraktif Türkiye Haritası, Deprem Büyüklükleri, Afet Bilgilendirme Panosu

Toplanma Alanları Kiaskosu

AFAD Film Gösterim alanı olan Planetaryum alanları yer alıyor.

Resim

Afetler hakkında bilgi vermesi açısından Türkiye’de ilk olarak üretilen ve Planetaryuma özel hazırlanan AFAD animasyon filmi de proje ile birlikte gösterime girdi.

Resim

Film de depremlerin oluşum sebeplerinin ve depremlerden korunma yöntemleri ayrıntılı olarak anlatılıyor.       

 Resim

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.