Konya Bilgehanelerin, milli ve manevi eğitimleri yaz döneminde de büyük ilgi gördü

Konya Bilgehanelerin, milli ve manevi eğitimleri yaz döneminde de büyük ilgi gördü

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde öğrencilere yönelik etkinlik, atölye ve ders gibi hizmetlerin yanı sıra her döneme uygun çeşitli etkinlikler geliştiren Bilgehanelerin, milli ve manevi eğitimleri yaz döneminde de büyük ilgi gördü.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere yönelik faaliyetlerinden olan Bilgehaneler, yaz boyunca hayata geçirdiği birbirinden faydalı etkinlikler, dersler ve programlarla toplumsal ve ahlaki duyarlılığı yüksek bir nesil yetişmesine katkı sağlıyor.

bilgehanekonya.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin marka haline gelen birimlerinden Bilgehaneler, öğrencilerin gelişimi için çalışmalarını sürdürüyor.

4. sınıftan 8. sınıfa kadar olan öğrencilere yönelik etkinlik, atölye ve ders gibi hizmetlerin yanı sıra her döneme uygun çeşitli etkinlikler geliştiren Bilgehanelerin, milli ve manevi eğitimleri yaz döneminde de büyük ilgi gördü.

bilgehanekonya2.jpg

ÖĞRENCİLER ÇEŞİTLİ YARIŞMALAR VE GEZİLERLE EĞLENEREK ÖĞRENDİ

Bilgihanelerin yaz dönemi milli ve manevi eğitimler müfredatında, Kur’an-ı Kerim, Mahreç, Tecvid, Sure Ezberi, Siyer, İlmihal ve Temel Dini Bilgiler gibi derslerin yanı sıra yaz aylarının hareketliliğine uygun etkinlikler de yer aldı. Bunlardan emoji ve şekillerle Hadis-i Şerif öğrenmeyi amaçlayan Resfebe Yarışması’na katılım ve ilgi oldukça fazlaydı.

bilgehanekonya1.jpg

Bilgehane dışı etkinlik ve gezilere de katılan öğrencilere, İslam inancının kutsal ibadethaneleri olan camiler tanıtıldı. Erkek öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte her hafta Cuma namazlarını Bilgehanelerin yakınındaki camilerde kılmalarına özen gösterildi.

bilgehanekonya3.png

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN HATİMLER OKUNDU

Konya merkezde ve ilçelerdeki toplam 23 Bilgehanede, 2016 yılında yaşanan darbe hain girişimi nedeniyle şehit olanlar adına toplamda 110 Hatm-i Şerif, 1.746 Yasin-i Şerif, 2 bin Salavat-ı Şerife okundu.

bilgehanekonya4.jpg

Ayrıca geleneksel olarak aşure ayı olarak bilinen Muharrem ayında ise tüm Bilgehanelerde Bilge Şefler, Mutfak Atölyesi’nde aşure pişirdi ve vatandaşlara ikram etti.

bilgehanekonya1.jpg

Öte yandan 2017 yılından bu yana her yıl artan öğrenci sayısıyla hafız olmak isteyen çocuklara rehberlik eden Hafızlık Hazırlık Programı da yoğun bir ilgiyle Bilgehanelerde hizmet vermeye devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum