Konya 'Bilgehane'lerde aşure sevinci! Öğrenciler on binlerce vatandaşa ikram etti

Konya 'Bilgehane'lerde aşure sevinci! Öğrenciler on binlerce vatandaşa ikram etti

Konya Büyükşehir Belediyesi 'Bilgehane'lerinde, aşure geleneğinin sürdürülmesi için merkezde ve ilçelerde on binlerce vatandaşa aşure ikram edildi

Konya'da şure geleneğinin sürdürülmesi için Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere yönelik faaliyetlerinden olan Bilgehanelerin, kent merkezi ve ilçelerdeki şubelerinde on binlerce vatandaşa aşure ikram edildi. Bilgehane Yaz Okulları'na devam eden çocuklar aşure coşkusu yaşadı.

KONYALI ÇOCUKLAR MİLLİ VE MANEVİ YÖNDEN GELİŞİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgehanelerde aşure heyecanı yaşanıyor. İlkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik yaz kurslarını 26 Haziran’dan bu yana yoğun şekilde sürdüren Bilgehaneler, Konyalı çocukların milli ve manevi yönden gelişmesi için yaz döneminde çeşitli etkinlikler düzenliyor.

AŞURELERİ VATANDAŞLARA ÖĞRENCİLER İKRAM ETTİ

İslam inancında önemli bir yere sahip Muharrem ayı içerisinde bulunan aşure geleneğini sürdürmek ve yaşatmak için Bilgehanelerin merkezdeki ve ilçelerdeki şubelerinde eğitim alan öğrenciler aşure etkinliklerine katıldı. Öğrenciler, hazırlanan aşureleri vatandaşlara ikram etti.

KONYA BİLGEHANELERDE NELER VAR?

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Atabey Gençlik Projesi çatısı altında şehrin çocuklarına hizmet veren Bilgehaneler, 4. sınıftan 8. sınıfa kadar öğrencilere Milli-Manevi Eğitimler, Ders Destek Programları, Atölye ve Etkinlikler düzenliyor. Ayrıca 4. sınıflara Hafızlık Hazırlık Programı ve 8. sınıflara LGS Hazırlık Programı ile de öğrencileri geleceğe hazırlıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.