Konya Beyşehir’de dev öğrenci korosu ve orkestrasından konser!

Konya Beyşehir’de dev öğrenci korosu ve orkestrasından konser!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, 8 farklı eğitim kurumunda okuyan 115 öğrencinin oluşturdu dev koro ve orkestra topluluğu ilk kez seyirciyle buluşmanın heyecanını yaşadı. Gençler ilk konserlerinde dakikalarca ayakta alkışlandı

Konya'nın Beyşehir ilçesi Kültür ve Yaşam Merkezi'nde düzenlenen 'Yaza Merhaba Halk Konseri' vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Öğrenci korosu performanslarıyla izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanmanın gururunu yaşadı.

TÜM SALON HEP BİR AĞIZDAN SÖYLEDİ

Konserde ilçede bulunan 8 farklı eğitim kurumundan Ali Akkanat Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Tayfun Korkmaz'ın çalışmalarıyla oluşturulan 115 kişilik öğrenci korosu ve orkestrası sahne aldı. Öğrenci korosu, Türk Sanat ve Halk Müziği ile güncel eserleri salonu dolduran kalabalık için seslendirdi. Salondaki kalabalık söylenen türkülere zaman zaman eşlik etti.

Müzik öğretmeni ve konserin yönetmeni Tayfun Korkmaz, ilçenin yetenekli çocuklarından oluşturdukları koro ve orkestranın yaklaşık 2,5 ay süren bir provanın ardından çalışmalarını tamamlayarak ilk kez seyirci karşısına çıktığını anlatarak, "Konsere ciddi bir ilgi vardı. Bu, bizi çok mutlu etti. Hep bir ağızdan şarkı söyledik, konserimizi yaptık. Orkestrada yaklaşık 5 farklı okuldan öğrenciler vardı. Gitar, bağlama, flüt, ritim sazlar orkestramızı oluşturan çalgılardı. Koro Ali Akkanat Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluştu. Toplamda 115 kişilik koromuzda Ali Akkanat Anadolu Lisesi, Gazi İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Doğa Koleji, İhsan Kabadayı İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Orta Okulu, Ali Rıza Celeboğlu, Cumhuriyet İlkokulu, Fethullah Bayır Fen Lisesi, Şehit Nazım Bey Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yer aldı. Bu konseri planlarken ki niyetim, bu güzel şehrin güzel evlatlarının yine şehrin değerli insanları tarafından onore edilmeleriydi. Gerçekten bu amaca ulaştığımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Konya Beyşehir’de dev öğrenci korosu ve orkestrasından konser!

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.