Konya Beyhekim Hastanesinde deprem bölgelerinden gelenler için 'iyilik koridoru' kuruldu

Konya Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde deprem bölgelerinden gelen vatandaşlar için hayırseverler tarafından "iyilik koridoru" kuruldu

Konya Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için hayırseverlerin desteği ile "iyilik koridoru" oluşturuldu. Koridora insani ihtiyaçların karşılanması için giysi, iç çamaşırı ile bebek bezi ve malzemeleri yerleştirildi.

Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Faruk Erkoçak, “Deprem bölgelerinden gelen bin 500 ile 2 bin hastamıza sağlık hizmeti sunmaya çalıştık” dedi.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli yaşanan 2 büyük depremin ardından evleri yıkılan aileler Konya’ya getirilerek yurtlara yerleştirildi. Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kampanya başlatıldı.

aw830258-01.jpg

Konyalı hayırseverler tarafından desteklenen kampanyayla hastanede "depremzedelere iyilik koridoru" kuruldu. Kurulan koridorlarda, tedavi görmek isteyen depremzedelere özel polikliniklerde psikiyatri desteği verilirken, aynı zamanda insani ihtiyaçların karşılanması için giysi ve bebek malzemeleri bulunuyor.

aw830258-02.jpg

“İLK OLARAK SOSYAL VE PSİKOLOJİK AÇIDAN İYİ OLACAĞINI DÜŞÜNDÜK”
Kurulan koridor hakkında bilgi veren Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Faruk Erkoçak, “Kahramanmaraş Elbistan depremleri gerçekleştikten sonra yerlerinden, yurtlarından olan birçok vatandaşımız oldu. Tabii bunlardan Konya'ya gelenler çoktu. Bu vatandaşlarımız acil servisimize başvurduklarında öncelikle fiziksel açıdan değerlendirilip muayeneleri, tedavileri yapıldı daha sonra sosyal destek polikliniğimize yönlendirildiler. Orada her türlü sosyal ihtiyaçları kalacakları, barınma ihtiyaçları, giyecekleri kıyafet, çamaşır gibi her türlü destekler sağlandı. Ayrıca psikolojik açıdan değerlendirilmesi için de psikologlarla görüştürüldü, gerekirse psikiyatrik destek sağlandı hepsine. Zor bir süreçti tabii ciddi travmalar geçirdiler, psikolojik açıdan, sosyal açıdan yani oldukça yıprandılar. Biz hastanemiz olarak depremzedelere nasıl destek verebiliriz diye düşündüğümüzde ilk olarak sosyal ve psikolojik açıdan ünitelerimizle değerlendirme iyi olacağını düşündük ve bu noktada hizmetler sunduk. Ayrıca yurtlara ziyaretlerde bulunup oradaki hastaların değerlendirilmesini sağladık. Gerekirse hastanemize vatandaşlarımızı nakledip tedavilerini oluşturduk” diye konuştu.

aw830258-03.jpg

“2 BİN HASTAMIZA SAĞLIK HİZMETİ SUNMAYA ÇALIŞTIK”
Başhekim Prof. Dr. Ömer Faruk Erkoçak, Konya şehirler arası otobüs terminalinde oluşturulan sağlık kabininde depremzedelerin ilk sağlık kontrollerinin yapıldığını belirterek, "Diyaliz hastası olan vatandaşlara da yardımcı olmak için hastalarımızın kaydını yapıp, bunların diyaliz programına aldık. Yaklaşık 5 hastayı diyaliz programına dahil ettik. Toplamda, deprem bölgelerinden gelen bin 500 ile 2 bin hastamıza sağlık hizmeti sunmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

aw830258-04.jpg

aw830258-05.jpg

aw830258-06.jpg

aw830258-07.jpg

aw830258-08.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.