Konya BB Hatay'da depremin yaralarını sarıyor! Çocuklar için 'Bilim Tırı'nın ardından şimdi de büyük oyun alanı

Konya BB Hatay'da depremin yaralarını sarıyor! Çocuklar için 'Bilim Tırı'nın ardından şimdi de büyük oyun alanı

Konya Büyükşehir Belediyesi deprem sabahı ulaştığı Hatay'da yaraları sarmak için büyük çaba sarf ediyor. Hatay'da depremden etkilenen çocuklar için Bilim TIR’ının ardından şimdi de Narlıca Çadır Kenti’ne büyük bir oyun alanı kuruldu

Konya 6 Şubat sabahı medyana gelen ve 11 ilde büyük yıkım ve can kayıplarına neden olan deprem felaketinin ardından afet bölgeleri için seferber oldu. Hatay'a depremin ilk günü ulaşan Konya Büyükşehir, Meram, Karatay ve Selçuklu Belediyesi ekipleri alt ve üst yapısı çöken kenti yeniden ayağa kaldırıyor.

ŞEHRİN VE ÇOCUKLARIN YARALARI SARILIYOR

Depremin yıkıma uğrattığı Hatay’da yaşamın normale dönmesi için katkısını sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, Bilim TIR’ının ardından şimdi de çocuklar için Hatay Narlıca Çadır Kenti’ne büyük bir oyun alanı kurdu.

Konya Büyükşehir Belediyesi, deprem sonrası Hatay’da yaraların sarılmasına destek olmaya devam ediyor.

Resim

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tüm ülkeyi yasa boğan deprem felaketleri nedeniyle yaşamın durma noktasına geldiği Hatay’da Konya olarak yaraları sarmak için yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, odalar, sivil toplum kuruluşları ve tüm Konya halkı olarak ilk günden itibaren Hataylıların yanında olmak için gayret gösterdiklerini kaydeden Başkan Altay, arama-kurtarmadan lojistiğe, içme suyu temininden enerjiye, gıda ve barınmadan konteyner kent kurmaya kadar depremzedelerin her türlü eksiğini gidermek için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirtti.

Depremin özellikle çocukları daha fazla etkilediğine dikkat çeken Başkan Altay, “Çocuklarımızın kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamak çok önemli. Bu anlamda Konya Bilim Merkezimiz bünyesindeki Bilim TIR’ımız bölgedeki çocuklarımızın hizmetinde. Ayrıca 11 ilimizde çocuklara yönelik çok sayıda etkinlik gerçekleştiriyoruz. Şimdi de yavrularımızın keyifli vakit geçirmesi için Hatay Narlıca Çadır Kenti’ne büyük bir oyun alanı kurduk. Burada çocuklarımızın tebessümünü gördüğümüzde çok mutlu oluyoruz. İnşallah devlet-millet el ele depremin yaralarını saracağız” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.