Konya Barosu Birlik Grubu'nun Başkan Adayı Fatih Ruşen oldu

Konya Barosu Birlik Grubu'nun Başkan Adayı Fatih Ruşen oldu

Konya Barosu Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda, Konya Barosu Birlik Grubu'nun başkan adayı olarak Av. Fatih Ruşen belirlendi

Konya Barosu Birlik Grubu tarafından yapılan basın açıklaması söyle: Önümüzdeki Kasım ayında yapılacak olan Konya Barosu Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda 30 yılı aşkın mazisi olan Birlik Grubumuzun Başkan adayı olarak Sayın Av. Fatih Ruşen belirlenmiştir.

Birlik grubu olarak, kurulduğumuz günden beri, Konya Barosu seçimlerimde her zaman adayımız, listemiz olmuştur ve beraberliğimiz şahıslar üstüdür.

Birlik grubu, herhangi bir siyasi partinin alt kuruluşu değil, mili ve manevi hassasiyetleri ortak payda edinen Konya Barosu avukatlarının birlikteliğidir.

Kamuoyunca malum olduğu üzere, son iki yılda, mesleğimiz ve Baroları yakından ilgilendiren bir takım gelişmeler vuku bulmuştur.

Bu süreçte Konya Barosu Birlik Grubu olarak yapmış olduğumuz açıklamalar ve Konya Barosu yönetim organları ile olan görüşmelerimizde, Konya Barosu’nun özgün yapısını muhafaza etmesini, Anadolu Baroları ile beraber hareket ederek yapıcı bir tutum sergilemesini, meslektaşlarımızın milli ve manevi duygularına zıt eylem ve ifade sahibi kişi ve gruplarla yan yana hareket edilmemesini, mesleki sorunlarımızın çözümü adına gayret sarf edilmesini ifade etmiş idik.

Bu süreçte Birlik grubu olarak eleştirilerimizi açık ve net bir şekilde Konya Barosu mensubu meslektaşlarımız ve kamuoyu ile paylaştık.

Birlik Grubu, edilgen bir Baro anlayışını değil, etkin, yapıcı ve çözüm üreten bir yönetimi Konya Barosu’nda görmek için geçen seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de çalışmalarını sürdürecektir.

İzah ettiğimiz nedenlerle 2020 yılında yapılacak olan seçimler bir meslek örgütü seçiminden daha büyük bir anlam ifade etmektedir. Yapılacak olan seçimlerde meslektaşlarımız Konya Barosunun İstanbul ve Ankara Barosunun gölgesinde kalıp kalmayacaklarına da karar vereceklerdir.

Konya Barosu Birlik Grubu olarak, yapılacak olan seçimlerde Başkan Adayımız Sayın Av. Fatih Ruşen ve ekibinin; seçilmeleri halinde milli ve manevi değerlerimiz ile ilgili olarak hassasiyet göstereceklerinin, mücadele edeceklerinin ve her ortamda milli menfaatlerimizi önceleyen bir tutumla hareket edeceklerinin bilinmesini istiyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Konya Barosu mensubu meslektaşlarımızı Birlik Grubu Başkan Adayımız Sayın Av. Fatih Ruşen ve ekibine destek vermeye davet ediyoruz.

                                                                                 

Etiketler :