Konya baharı beklerken kış geri geldi

Konya baharı beklerken kış geri geldi

Konya'nın Seydişehir ilçesinde etkili olan mayıs karı, Antalya karayolunda sürücülere zor anlar yaşatırken araçların üzerini beyaza bürüdü.

Seydişehir'de gün boyu aralıklarla devam eden sağanak yağış, akşam saatlerinde ani bir sıcaklık düşüşüyle yerini kar yağışına bıraktı. Bahar aylarının ortasında gelen bu sürpriz, hem ulaşımı hem de günlük hayatı doğrudan etkiledi. Özellikle Seydişehir-Antalya karayolu üzerinde hazırlıksız yakalanan sürücüler, görüş mesafesinin düşmesi ve zeminin kayganlaşması nedeniyle trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Araçların Üzeri Kar Tuttu

Kar yağışının yoğunlaşmasıyla birlikte ilçe merkezindeki park halindeki araçların üzerinde beyaz örtü oluştu. Mevsim normallerinin dışındaki bu doğa olayını gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Birçok kişi, kar biriken araç camlarına günün tarihini yazarak bu anı ölümsüzleştirmek için hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sürücüler İçin Tedbir Uyarısı

Yağışın aralıklarla devam etmesi beklenirken, yetkililer özellikle yüksek kesimlerde ve geçitlerde buzlanma riskine karşı uyarıda bulundu. Antalya yönüne gidecek olan vatandaşların trafik işaretlerine uymaları ve takip mesafelerini korumaları büyük önem taşıyor.

Konya baharı beklerken kış geri geldi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.