Konya Atatürk Stadyumu yıkılıyor

Konya Atatürk Stadyumu yıkılıyor

Konyaspor ve Konya sporuna 68 yıldır hizmet veren Konya Atatürk Stadyumunda yıkım çalışmaları başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda, Bursa, Eskişehir, Trabzon, Gaziantep, Konya, Samsun ve Ordu’da eski statların bulunduğu alanlar, “Millet Bahçesi” olacak.

konya-ataturk-stadyumu--(1).jpg

Birçok kentte yeni statların yapılmasının ardından atıl durumda kalan eski statlara belediyeler tarafından “Millet Bahçeleri” kurulacak.

konya-ataturk-stadyumu--(2).jpg

KONYA ATATÜRK STADYUMU MİLLET BAHÇESİ OLACAK

Kurulduğundan bu yana 68 yıldır spor camiasına hizmet veren yaklaşık 100 bin metrekarelik alana sahip Konya Atatürk Stadyumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile “Millet Bahçesi” olarak halkın kullanımına açılacak. Eski stadyum alanında Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce başlatılan düzenleme çalışmaları, halen devam ediyor. Çalışmalara, alan içinde yer alan, Konya’nın hafızalarında yer alan spor salonunun yıkımı ile başlandı.  Çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, yıkım ekipleri son birkaç gündür tribünleri yıkmaya başladı. Konyalı vatandaşlar ise yıkım sürecini Konyaspor’un eski hatıralarını anarak izlediler.

konya-ataturk-stadyumu--(5).jpg

KONYASPOR, KAYSERİ MAÇI İLE BIRAKTI

Şu an karşılaşmalarını yeni stadyumda yapan Atiker Konyaspor, Atatürk Stadyumu'ndaki son maçını ise 11 Mayıs 2014 tarihinde Kayserispor ile oynandı. Yıkımına başlanan stadyumun alanı ‘Millet Bahçesi’ olacak. Konya Atatürk Stadyumu, 7 Mayıs 2014 tarihinde Ziraat Türkiye Kupası finaline de ev sahipliği yapmıştı. Galatasaray ile Eskişehirspor'un karşılaştığı mücadelede kazanan takım ise Galatasaray olmuştu.

konya-ataturk-stadyumu--(8).jpg

EMEKTAR STAT

Konya Atatürk StadyumuKonya'nın merkez Meram ilçesinde 1950 yılında hizmete açılan Atatürk Stadyumu, uzun yıllar farklı spor dallarındaki müsabakalara ev sahipliği yaptı. Atiker Konyaspor'un yeni stadyumunun 2014 yılında faaliyete geçmesinin ardından kentin Spor Toto 2. Lig'de mücadele eden diğer takımı Anadolu Selçukspor'un karşılaşmalarının oynandığı eski stadyum, kentin işlek bölgesinde bulunuyor. Kurulduğundan bu yana 68 yıldır spor camiasına hizmet veren yaklaşık 100 bin metrekarelik alan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjdeyle "Millet Bahçesi" olarak halkın kullanımına açılacak. Eski stadyum alanında Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce başlatılan düzenleme çalışmaları halen devam ediyor. Çalışmalara alan içindeki Konya'nın hafızalarında yer alan spor salonunun yıkımıyla başlandı. Servet R. Çolak-Memleket

konya-ataturk-stadyumu--(17).jpg

konya-ataturk-stadyumu--(16).jpg

Etiketler :