Konya Ardıçlı TOKİ karaborsaya düştü! Garibanın umuduydu kazanç kapısı oldu

Konya Ardıçlı TOKİ karaborsaya düştü! Garibanın umuduydu kazanç kapısı oldu

Konya’da 2019’da bin 57 konutun yapılan kura çekimiyle TOKİ tarafından yeni sahiplerine rezerve edilmişti. Teslim tarihi yaklaşan konutlarla ilgili ilginç olaylar yaşanıyor. Vatandaş tepkili.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın göreve gelmeden önce projeleri arasında yer alan ve şehrin en büyük toplu konut hamlelerinden biri olan Ardıçlı TOKİ birinci etap kuraları Başkan Altay’ın seçilmesinin 1 ay sonrasında yapılmıştı.

100 BİN BAŞVURU

Konyalı’nın yoğun ilgisiyle karşılanan bin 57 konut için 100 binden fazla insanın müracaat ettiği ortaya çıkmıştı. TOKİ, daha sonra projenin devamının geleceğini açıklamış ve ikinci, üçüncü ve dördüncü etapların yapımına eşzamanlı olarak başlanmıştı.

ALT GELİR GRUPLARININ UMUDU

Türkiye genelinde alt gelir grupları için konutlar yapmaya devam eden TOKİ’nin yaptığı bu hamleler vatandaşlar tarafından ilgi görmeye devam ederken kura çekimi yapılan konutlardan kötü kokular gelmeye başladı.

KURADA ÇIKTILAR EVE OTURMADAN SATACAKLAR

Kuralara katılan ve ismi çıkmayan vatandaşlar hayal kırıklığı yaşarken ismi kurada çıkan birçok vatandaş yapılan kura ve devamında bankayla yapılan anlaşma sonrasında konutlarını elden çıkarmanın yollarını arıyor. Birçok vatandaşın önüne geçerek kurada çıkan isimler hem ev sahibi olma hayali olanların hayalleriyle oynuyor hem de vatandaşların bu hayalini kâra dönüştürmeye çalışıyor.

FACEBOOK’TA GRUP BİLE KURDULAR

Sosyal medya platformu Facebook üzerinde grup kuran bazı emlakçılar durumu şimdiden fırsata çevirmişe benziyor. Ardıçlı TOKİ Alış Satış Kira Emlak Haber ismiyle kurulan grupta bazı emlakçılar ve detaylı ilanlar vererek konutları alıyor ve satıyor. Bazı vatandaşlar da kurada kaçırdıkları şansı evini elden çıkarmaya çalışan fırsatçıların eline düşüyor.

TOKİ KONU HAKKINDA NE DİYOR?

TOKİ’nin internet sitesinde yer alan bilgilerde “2+1 konut tipi projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir. Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecektir. 3+1 konut tipi projelerinde ise hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konut teslim tarihini takip eden 2 (iki) yıl sonrasına kadar devredemeyeceklerdir” maddeleri yer alıyor.

toki-satis.jpgtoki-satis-2.jpgtoki-satis-3.jpgtoki-satis-5.jpgtoki-satis-sahibinden.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum