Konya-Antalya yolunda yoğun kar! O araçların geçişine izin verilmiyor

Konya-Antalya yolunda öğleden sonra etkisini artıran kar yağışı nedeniyle tüm araçların geçişine kapatılan karayolu 18:50 itibariyle çekici TIR türü araçlar hariç yeniden trafiğe açıldı

Yoğun kar yağışı nedeniyle görüş mesafesinin yer yer sıfıra düştüğü Konya - Antalya yolu tüm araçların geçişine kapatılmıştı. Yol 18.50 itibariyle Çekici (TIR) türü araçlar haricinde diğer araçlara yol trafiğe açıldı.

Konya'yı Antalya'ya bağlayan Seydişehir - Akseki karayolu üzerindeki 1825 rakımlı Alacabel mevkiinde saat 15.00 sıralarında kar yağışı başladı. Kar yağışı nedeniyle önce tırların geçişine izin verilmezken, saat 16.00 civarında etkisini artıran kar yağışı nedeniyle yolda trafik tamamen durdu.

Karayolları 36'ıncı Şube Şefliği 16:40 sıralarında yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bütün araçlara kapatılan Seydişehir Antalya Karayolu'nun saat 18:50 itibariyle Çekici (TIR) türü araçlar haricinde diğer araçlar için trafiğe açıldığını duyurdu.

Bölgede öğleden sonra başlayan ve etkisini artıran kar yağışı özellikle Seydişehir Antalya karayolunun 14. kilometresinden sonra etkili oluyor.

b.jpg

Bölge trafik ekipleri Seydişehir ilçe merkezi Marangozlar Kavşağı'nda yaptıkları uygulama ile araç geçişine izin vermezken, karayolları ekipleri yolu yeniden trafiğe açtı. Yolda ağır tonajlı araçlar hariç diğer araçların geçişine izin verilmeye başlandı.

Antalya'dan sebze getirmek için Ereğli ilçesinden yola çıkan ve yolun kapanmasından dolayı bekleyen Bilal Bozoğlu, "Sebze götürmek için Antalya Kumluca'ya gidiyordum. Yol kapalı bekliyoruz, belki de alternatif yollara gideceğiz" dedi.

bb.jpg

Araçlar yollarda kaldı

Kar kalınlığı Akseki merkezde 15 santimetreye, yüksek kesimlerde de yer yer 20-30 santimetreye kadar ulaşırken, Alacabel'de ise 40-50 santimetreye ulaştı. Bölgede birçok araç yolda kalırken, karayolları ekiplerinin yol açma çalışmaları devam ediyor.

Bölge Trafik ekipleri tüm araçları dinlenme tesislerine yönlendiriyor.

bbb.jpg

bbbb.jpg

bbbbb.jpg

bbbbbb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.