Konya-Antalya karayolunda yoğun kar yağışı! Sürücülere önemli uyarılar

Konya Seydişehir'de özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı Konya-Antalya karayolunda ulaşımı olumsuz etkiliyor. Çok sayıda araç sürücüsü zor anlar yaşarken, yağışın gece boyu süreceğini belirten ekipler kış lastiği ve zincir uyarısı yaptı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı Konya-Antalya karayolunda ulaşımı etkiliyor. Yoğun kar yağışının gece oyu etkili olması beklenirken, sürücülere önemli uyarılarda bulunuldu.

Kar yağışı Konya-Antalya karayolunda etkili oluyor

BİRÇOK SÜRÜCÜ YOLDA KALDI

Konya'nın Seydişehir İlçe merkezinde başlayan yağmur yağışı yüksek kesimlerde kar yağışına dönüşürken, kar nedeni ile birçok sürücü zor anlar yaşadı. Seydişehir-Antalya karayolunun 14. kilometresinden itibaren etkili olan kar yağışı ile özellikle 1825 rakımlı Alacabel mevkiinde kar kalınlığı 20 santimetreyi aşarken, kara hazırlıksız yakalanan birçok sürücü yolda kaldı.

Kar yağışı Konya-Antalya karayolunda etkili oluyor

KAR YAĞIŞI GECE BOYU DEVAM EDECEK

Yolda kalan sürücüler zincir takarak ilerlerken zinciri olmayan araçlar vatandaşlar ve Seydişehir Bölge Trafik ekipleri tarafından itilerek kurtarıldı. Kar yağışının bu gecede devam etmesi beklenirken, yetkiler sürücülerin kış lastiği ve zincirsiz yola çıkmamaları konusunda sürücülere uyarılarda bulundu.

Kar yağışı Konya-Antalya karayolunda etkili oluyor

Kar yağışı Konya-Antalya karayolunda etkili oluyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.