Konya - Antalya karayolunda trafik normale döndü! Diğer çevre yollarında son durum

İçanadolu'yu Akdeniz'e bağlayan ve ar, yoğun tipi ve buzlanma nedeniyle tır geçişlerine kapatılan Konya-Antalya karayolunda trafik normal seyrine döndü. Peki Konya'yı Ankara, Afyon, Aksaray, Karaman, Isparta ve Adana'ya bağlayan yollarda durum ne?

Konya-Antalya karayolunda yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle çekici türü araçların geçişlerine kapatılmıştı. Yoğun kar küreme ve tuzlama çalışmalarının ardından yıl temizlenerek yeniden tüm araç trafiğine açıldı. Konya Antalya karayolunda trafik normale dönerken, günlerdir bekleyen tır sürücüleri harekete geçti.

Konya'yı Antalya'ya bağlayan Seydişehir - Akseki karayolu üzerinde 1825 rakımlı Alacabel mevkiinde başlayan kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle Karayolları ekipleri harekete geçti.

Ekipler trafik akışında aksama yaşanmaması için yolda biriken karları temizleyerek, tuzlama çalışması yaptı. Tipinin etkili olduğu 1825 rakımlı Alacabel'de ise görüş mesafesi sıfıra kadar düştü.

Önce tırlara, ardından tüm araçlara trafiğe kapatılan karayolunda yapılan çalışmaların ardından trafik normale döndü. Akşam saatleri itibari ile tır geçişlerine izin veriliyor.

KONYA KARAYOLLARINDA SON YOL DURUMU

Konya şehirler arası karayollarında 7 Şubat 2023 Salı (bugün) saat 20:30 itibariyle son durum:

▪️Konya Seydişehir yolu her iki istikamette tüm araçlar için trafiğe açık
▪️ Konya Beyşehir yolu her iki istikamette tüm araçlar için trafiğe açık
▪️ Konya Adana yolu her iki istikamette tüm araçlara trafiğe açık
▪️ Konya Aksaray yolu her iki istikamette tüm araçlara trafiğe açık
▪️ Konya Ankara yolu her iki istikamete de tüm araçlara trafiğe açık
▪️ Konya Afyon yolu her iki istikamete de kontrollü bir şekilde trafiğe açık
▪️ Konya Karaman yolu çift taraflı tüm araçlara trafiğe açık

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.