Konya ANAP Milletvekili ve eski Devlet Bakanı Abdullah Tenekeci vefat etti

Konya ANAP Milletvekili ve eski Devlet Bakanı Abdullah Tenekeci vefat etti

Anavatan Partisi kurucularından Konya eski Milletvekili ve Devlet eski Bakanı Abdullah Tenekeci 94 yaşında vefat etti.

Anavatan Partisi kurucularından Konya eski Milletvekili ve Devlet eski Bakanı Abdullah Tenekeci 94 yaşında hayatını kaybetti.

Merhum Abdullah Tenekeci'nin cenazesi bugün Hacı Fettah Mescidi'nde kılınacak ikindi namazının ardından Hacı Fettah Mezarlığı'na defnedilecek.

memleket.com.tr olarak merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

ali.jpg

Abdullah Tenekeci kimdir?

1926 Konya Akviran (Akören) doğumlu olan Abdullah Tenekeci, Kara Harp Okulu, Hava Harp Akademisi, Yüksek Komuta Akademisi mezunuydu.

Asker, Hava Generali, Siyasetçi, Anavatan Partisi Kurucu Üyesi Abdullah Tenekeci, 17. ve 18. Dönem Konya Milletvekilliği, 45. ve 46. Hükümet Devlet Bakanı, 45. Hükümet Gençlik ve Spor Bakanlığı yapmıştı.

Abdullah Tenekeci, eğitimini tamamladıktan sonra Jet Pilotu ve Öğretmeni, Diyarbakır Filo Komutanlığı Subayı, Kıbrıs Hava Harekâtı Filo Komutanı, NATO (Shape) Karargâhı Subayı, Hava Harp Akademisi’nde Öğretmen, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Generali olarak görev yaptı.

Anavatan Partisi Kurucu üyelerinden olan Abdullah Tenekeci, 1983 ve 1987 genel seçimlerinde ANAP’tan 17. ve 18. Dönem Konya Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. 45. ve 46. Hükümetlerde Devlet Bakanı, 45. Hükümette Gençlik ve Spor Bakanı olarak yer aldı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Abdullah Tenekeci, İngilizce biliyordu.

 

 

Etiketler :