Konya Alaaddin Tepesi'nde kar klasiği! Bugünün gençleri de poşeti alıp koştu

Konya'da kar yağdı ve yine bir klasik yaşandı. Uzun yıllardır olduğu gibi bugünün gençleri de poşetlerini alarak koştukları şehir merkezindeki tek rampa olan Alaaddin Tepesi'nde kayarak eğlendi

Konya'da öğle saatlerinde başlayan ve gece saatlerinde de etkisini sürdüren kar yağışın ardından çocuklar ve gençler kendilerini sokağa atarak karın tadını çıkardı. Konya şehir merkezindeki tek yükselti olan Alaaddin Tepesi'nde naylon poşetle kayarak eğlenen gençler, büyüklerine nostalji yaşattı.

aw820689-08.jpg

Konya'da öğle saatlerinde başlayan ve aralıklarla yağan kar gece de etkisini sürdürdü. Kar yağışıyla birlikte şehir beyaza büründü. Rüzgarın da etkisiyle zaman zaman tipiye dönen kar nedeniyle ana arterler ve ara sokaklarda araçlar güçlükle ilerleyebildi.

aw820689-01.jpg

Kar yağışının gece saatlerinde de etkisini göstermesiyle birlikte kendilerini sokağa atan bazı gençler, karın keyfini kent merkezinde bulunan Alaaddin Tepesi'nde naylon poşetle kayarak eğlenip çıkardı.

aw820689-07.jpg

Birbirinden tehlikeli hareketlerle yokuş aşağıya kayan gençler, zaman zaman küçük kazalar da yaşadı. Hiçbir şey olmadan yerinden kalkan gençler, daha sonra tekrar tepeye çıkarak kendilerini yokuş aşağıya bıraktı.

aw820689-05.jpg

Poşetle kayan Ramazan Yazıcı, "Kar yağdı arkadaşlarla buraya geldik, kayıyoruz. Kar yağması çok güzel oldu” dedi.

aw820689-06.jpg

Arkadaşlarıyla birlikte tepeye gelerek kayan Fahrettin İnal, “Biz gündüz çalışıyoruz, o yüzden karı görünce dayanamadık ve dışarıya çıktık. Geceyi arkadaşlarla değerlendirelim dedik. Karın sevincini yaşıyoruz hep birlikte, bereket yağan kar” şeklinde konuştu.


aw820689-02.jpg

aw820689-03.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.