Konya Akşehir'de Sultan Abdülhamid Han boş salonda anıldı

Konya Akşehir'de Sultan Abdülhamid Han boş salonda anıldı

Konya'nın Akşehir ilçe Belediyesi, Sultan 2. Abdülhamid Han'ın vefatının 103. yıl dönümünde bir anma programı düzenledi. Kovid-19 tedbirleri kapsamında boş salonda yapılan Mehter gösterisi Youtube üzerinden de canlı olarak yayınlandı

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, Sultan 2. Abdülhamid Han'ın vefatının 103. yıl dönümünde bir anma programı düzenledi.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen törende, Akşehir Belediyesi Mehteran Takımı, mehter gösterisi sundu.

Mehter gösterisi Youtube üzerinden de canlı olarak yayınlandı. Yapılan canlı yayına da vatandaşlar oldukça yoğun ilgi gösterdi.

ann.jpg

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Sultan 2. Abdülhamid Han bayındırlık, kültürel, eğitim, ulaşım ve iletişim alanındaki çalışmaları ile sadece İstanbul'u ve Anadolu coğrafyasını değil tüm imparatorluk coğrafyasını kuşatan bir etki alanına sahiptir. Ayrıca Sultanımız siyaset vizyonu, ülke vizyonu, uluslararası ilişkiler vizyonuyla yaşadığı dönemde dünyanın en önemli aktörlerinden birisi olmuştur. Nasreddin Hoca Türbesi için de Konya Valisi Faik Bey'e fermanıyla talimat vererek ödenek göndermiş ve restorasyonunun yapılmasını sağlamıştır." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.