Konya Akşehir'de sivrisineklere karşı mücadele başladı

Konya Akşehir'de sivrisineklere karşı mücadele başladı

Konya'nın Akşehir İlçesinde sivrisinek ve karasinekler gibi vektörlerin üremesini engellemek için çalışmalar devam ediyor

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, sivrisinek ve karasinekler gibi vektörlerin üremesini engellemek için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekipleri tarafından vektörlerin kış aylarında barınma ve üreme alanları olarak kullandığı kanalizasyon hatları ve rögarlarda kanal sisleme çalışması yapılıyor.

Halk sağlığına yönelik çalışmaları kapsamında haşere ile mücadele çalışmalarını devam ettiren Akşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü larvasit çalışmalarını sürdürüyor. Şehir merkezinde ve kırsalda haşere ile mücadele eden ekipler, yıl boyunca rögar, foseptik ve sineklerin üreyebileceği potansiyeldeki yerlerde larva ilaçlaması gerçekleştiriyor. Ekipler, kent merkezinde bulunan tüm sokaklarda rögar kapaklarında sisleme çalışması yapıyor. İlaçlama çalışmalarında Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan, çevreye ve diğer canlılara zarar vermeyen renksiz, kokusuz ilaçlar ve teknolojik araçlar kullanılıyor. Akşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada vatandaşların yaz mevsimine sağlıklı ve rahat girmesi için gerekli çalışmaları gerçekleştirmeye devam edecekleri belirtildi.

Konya Akşehir'de sivrisineklere karşı mücadele başladı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.