Konya Akşehir'de KYK yurdundaki depremzedeler için ücretsiz servis

Konya Akşehir'de KYK yurdundaki depremzedeler için ücretsiz servis

Konya asrın deprem felaketinin ardından seferber oldu. Kurumlar ve vatandaş şehre gelen deprem mağdurlarını en iyi şekilde misafir etmek için birbiri ile yarışırken, Akşehir ilçesinde de güzel çalışmalara imza atılıyor

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle Akşehir’e gönderilerek KYK yurtlarına yerleştirilen depremzedeler için ücretsiz servis hizmeti başlattı.

Bir otobüs ve bir minibüsle verilen hizmette KYK yurdundan şehir merkezine gelmek isteyen vatandaşlar günün belirli saatlerinde KYK yurdu önünden alınarak şehir merkezindeki Nasreddin Hoca Meydanı’na getiriliyor.

aw831792-02.jpg

Şehir merkezindeki ihtiyaçlarını ya da alışverişlerini tamamlayan depremzede vatandaşlar yine belirli saatlerde Nasreddin Hoca Meydanı’ndan alınarak ücretsiz bir şekilde KYK yurduna götürülüyor.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir’de misafir edilen depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yaptıkları çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.

aw831792-04.jpg

DEPREMZEDELER İÇİN BEYAZ EŞYA VE MOBİLYA YARDIMI KAMPANYASI

Öte yandan Akşehir Birlik Platformu tarafından; Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen ve Akşehir’e gelerek evlere yerleştirilen depremzedelere verilmek üzere beyaz eşya ve mobilya yardımları için çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda evlerinde ihtiyaç fazlası ve kullanılabilir durumda olan buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, dörtlü ocak, televizyon, büyük tüp yâda piknik tüpü, ısıtıcı, koltuk takımı, yatak, kanepe, sandalye, halı, kilim battaniye, muhtelif mutfak eşyası gibi bir evin ihtiyacı olabilecek malzemeleri bulunan vatandaşlar depremzedelerin evlerinde kullanması için bağışta bulunabilecekler. İsteyen vatandaşlar sıfır eşyada bağışlayabilecek.

Akşehir Belediyesi’nin 444 9 153 nolu telefonunu arayıp ellerindeki eşyalar hakkında bilgi veren vatandaşların bağışladığı eşyalar belediye ekipleri tarafından alınarak depremzedelerin ev eşyası ihtiyaçlarını karşılamak üzere Akşehir’de evlere yerleştirilen ihtiyaç sahibi depremzedelere ulaştırılacak.

ÜCRETSİZ GİYİM MAĞAZASI AÇILDI

Akşehir Belediyesi ilçeye gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Dudu Kadın Çarşısı zemin katında bir mağaza açtı. Başkan Akkaya, ”Buradaki görevli personelimiz eşliğinde ihtiyacı olan depremzedelerimiz bedenlerine uygun olan kıyafetleri ve ayakkabıları mağazamızdan alarak ihtiyaçlarını giderecekler. Hiç çekinmeden mağazamıza bekliyoruz. Evimizde kullanmadığımız ihtiyacımız olmayan elbiseleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için değerli hemşerilerimizden de destek bekliyoruz” dedi.

BELEDİYE PERSONELİNDEN BAĞIŞ KAMPANYASI

Akşehir Belediyesi, deprem felaketinin ardından belediye personeli arasında depremzedeler için nakdi bağış kampanyası başlattı. Bu kapsamda belediyede çalışan memur ve işçiler tarafından toplanan 85 Bin 600 TL. Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya tarafından Kızılay Akşehir Şubesi’ne gidilerek teslim edildi.

DEPREMZEDELERE SICAK ÇORBA İKRAMI

Deprem bölgelerinden gelen vatandaşlara Akşehir tren garı önünde kurulan stantta çorba ikram ediliyor. Depremden etkilenen illerden D-300 karayolu güzergahıyla vasıtalarıyla başka illere giden depremzedeler Akşehir Birlik Platformu tarafından Akşehir tren garı önünde yapılan sıcak çorba ikramı ile kısa bir mola vererek içlerini ısıtıyorlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.