Konya - Aksaray yolunda 6 kişinin öldüğü kazayla ilgili yeni gelişme!

Konya - Aksaray yolunda 6 kişinin öldüğü kazayla ilgili yeni gelişme!

Konya'da karşı şeride geçen tır ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından tedavisi tamamlanan 48 yaşındaki tır sürücüsü İsmail Yılmaz 'Taksirle Ölüme ve Yaralanmaya Neden Olma' tutuklandı

Konya'da önceki gün meydana gelen kontrolden çıkarak karşı şeride geçen tır ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından tedavisi tamamlanan tır sürücüsü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaza, 27 Ağustos 2021 tarihinde saat 04.30 sıralarında Konya Aksaray Karayolunun 60. kilometresi Karatay ilçesi Kızören Mahallesinde meydana geldi.

Karşı şeride geçen tır ticari araçla kafa kafaya çarpıştı

Konya'dan Aksaray istikametine seyir halinde olan İsmail Yılmaz (48) idaresindeki 43 AAC 671 plakalı tır, kontrolden çıkarak karşı şeride geçip Hacı Ocak yönetimindeki 38 AFA 498 plakalı Ford marka hafif ticari araçla çarpıştı.

6 kişi öldü 2 kişi yaralandı

Kazada, Kayseri'den geldikleri öğrenilen hafif ticari araç sürücüsü Hacı Ocak, araçta bulunan Fatma, Mesut, Asude ve Fatih Ocak ile Feyzanur Kaba hayatını kaybetti, Nisanur Ocak ve tır sürücüsü İsmail Yılmaz yaralandı. Kazada yaralanan 2 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

"Taksirle Ölüme ve Yaralanmaya Neden Olma" suçundan tutuklandı

Kazayla ilgili olarak Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 6 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili olarak; Cumhuriyet Başsavcılığınca olay yeri inceleme ve otopsi işlemlerinin yapıldığı, şüpheli tır sürücüsü İsmail Yılmaz'ın tedavi sonrası gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, şüpheli sürücünün Cumhuriyet Başsavcılığınca "Taksirle Ölüme ve Yaralanmaya Neden Olma" suçundan tutuklama talebi ile Konya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği, hakkında tutuklama verilen tutuklama kararının ardından cezaevine gönderildiği kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.