Konya Akören'de sel sonrası yaralar sarılıyor

Konya Akören'de sel sonrası yaralar sarılıyor

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Akören Alan Mahallesi'nde selden zarar gören yerleşim yerleri, ekili alanları ve hayvanları telef olan vatandaşları ziyaret etti

Konya'da etkili olan yağışın ardından selden etkilenen Akören ilçesi Alan Mahallesi'nde yerleşim yerleri ve ekili alanlar zarar gördü, çok sayıda küçükbaş hayvan telef oldu.

Konya'da 8 Haziran'da meydana gelen yoğun sağanak yağışla birlikte gelen selden etkilenen Akören ilçesinde yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için, Belediye, Kaymakamlık ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri seferber oldu.

“DEVLETİMİZ HER DAİM MİLLETİMİZİN YANINDA”
AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun geçtiğimiz günlerde Sel ve dolu yağışından zarar gören Akören ilçesi Alan Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Selde ekili alanları, yerleşim yerleri zarar gören ve hayvanları telef olan vatandaşları ziyaret eden Milletvekili Sorgun vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Geçtiğimiz günlerde Konya’nın bazı bölgelerinin aşırı yağışların getirdiği sel, taşkın ve dolu yağışından olumsuz etkilendiğini söyleyen Sorgun, "Ülkemizin bazı bölgelerinde olduğu gibi ilimizin bazı ilçe ve mahallelerinde de aşırı yağışlar neticesinde sel ve taşkınlar yaşandı. Bazı bölgelerimizde dolu yağışı oldu. Bu doğal bir afet. Rabbim beterinden korusun ve inşallah bir daha göstermesin diye öncelikle dua ediyoruz. Afetin yaşandığı ilk dakikalardan itibaren Tüm Türkiye de olduğu gibi Konya’da da devletin bütün birimleri teyakkuza geçti, Jandarma, Afad, Tarım il ve ilçe müdürlükleri, belediyelerimiz ve ilgili diğer kurumlarımız bu süreçte gece gündüz demeden çalıştılar. Yaşanan bu doğal afette devletimiz milletimizin yanında oldu. Şimdi ise vatandaşlarımızın yaralarının sarılması, zararlarının telafi edilmesi için çalışmalar yürütülüyor. Kurumlarımız gerekli incelemeleri yaptı. Ve raporlarını tuttular. Tarım il Müdürlüğümüz ekili alanları zarar gören vatandaşlarımızın zararlarını 20 Haziran a kadar bildirmesini istedi. Başta büyükşehir olmak üzere belediyelerimiz, iş makinalarıyla sahada, özetle şunu söyleyebiliriz ki; ne zaman nerde vatandaşlarımız bir sıkıntı yaşıyorsa devletimiz anında orada, yangın, deprem, yada sel felaketi , her ne olursa olsun devletimiz bütün gücüyle milletin yanında oluyor. Bu Türkiye’nin ne kadar güçlü bir ülke olduğunun göstergesi. Rabbim böyle afetlerden milletimizi korusun devletimizi de daim etsin inşallah" diye konuştu.

Alan Mahallesi Muhtarı Seyfullah Çolak ise, bazı vatandaşların koyunlarının telef olduğunu, bazı vatandaşların da duvarlarının yıkıldığını belirterek, kurumların ilk andan itibaren bütün imkanlarıyla mağduriyetin giderilmesi için çalıştığını söyledi. Ziyareti için Sorgun'da teşekkür eden Çolak, "Bir felaket oldu, Allah beterinden korusun. Kaymakamımız, belediye başkanımız burada. İncelemeler sonucu eksiği, zararı olan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için gereken neyse yapılacak. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın. Devletimiz görevinin başında, gereken neyse en güzelini yapıyor. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi.

Alan mahallesinde vatandaşlarla bir süre görüşerek geçmiş olsun dileklerini ileten Ahmet Sorgun, daha sonra hasar gören yerlerde incelemelerde bulundu.

Resim

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.