Konya Akkise bahar şenlikleri sona erdi

Konya Akkise bahar şenlikleri sona erdi

Konya'nın Akkise ilçesinde bu yıl 20'incisi düzenlenen Bahar Şenliği 20 bin kişinin katılımı ile Akkise Han alanında gerçekleştirildi. Coşkulu geçen şenlikte 3 yıldır ağalık görevini sürdüren Muhammet Babur, ağalığı Durmuş Ali Yağız’a devretti

Bu yıl 20.’si düzenlenen Akkise Bahar Şenliği 20 bin kişinin katılımı ile Akkise Han alanında gerçekleşti.

Akkise Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nedim Selek, Cahit Sıtkı Tarancı'nın 'Memleket İsterim' şiirinin ilk dizelerini söyleyerek konuşmasına başladı: Memleket isterim, Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.

Akkise Derneği Başkanı Nedim Selek, ‘’Bu yıl 20. Sini gerçekleştirdiğimiz Geleneksel Akkise bahar şenliğimize hoş geldiniz şeref verdiniz. Şenliğimizin hayırlara vesile olmasını cenabı Allah tan niyaz ederim. Pandemi dolayısı ile 2 yıldır özlemle beklenen şenliğimizi yapmanın sevincini yaşıyoruz. Pandemide vefat eden hemşerilerimize de Allahtan rahmet diliyorum" dedi.

Selçuklu’ nun kadim başkenti Konya’nın Kıymetli topraklarında doğup büyümekten ,havasını teneffüs etmekten onur duyuyorum. Eminim ki hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz paylaşıyoruz. Burada toplanmış olmamızda bunun en belirgin göstergesidir. Eminim ki hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz paylaşıyoruz. Burada toplanmış olmamızda bunun en belirgin göstergesidir. Akkisemize hizmet bizim için onurdur gururdur. Belediyemiz en güzel hizmetleri hak ediyor bizde bu hizmetleri sürdürmek için gayret göstermeye devam edeceğiz inşallah.

Bizim insanımız haksızlığa tahammül edemez nerede bir haksızlık var ise zalime dur demekten mazluma kol kanat germekten asla gocunmaz. Şanlı Tarihimizden aldığımız ahlak inanç ve güçle her daim Akkisemiz için eğitime, hayra, kültüre ve tanıtıma sosyal faaliyetlere önem vererek çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül şenlik hakkında düşüncelerini dile getirdi: Ne günlerde buluştuk, ne hoş buluşma , şenlik alanında toplandık şükür. Akkise dostları yetiş yaylama, hasreti, özlemi, bitirdik şükür. Değerli hemşerilerim 2 yıl aradan sonra böyle güzel bir programı hep beraber icra ediyoruz. Ülkemizin bir çok köyünde şenlikler düzenlenmektedir. Ancak Akkise şenliğinin kendine özgü ve ayrı bir yeri vardır’’ dedi..

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekilimiz Mustafa Kalaycı şenlik hakkında konuşmasına şu sözlerle başladı: Akkise mert, yiğit, çalışkan inşaların diyarıdır. Akkise demek asalet, vatan ve millet sevgisi demektir. Çok kıymetli hemşerilerim Cenab-ı Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Hepinizi hürmetle selamlıyorum. Bu gün şenliğimizin vesvesesiyle sizlerin arasında bulunmaktan çok mutlu olup onur duyduğumu ifade etmek istiyorum’’ diye konuştu.

Akkise Meydanı’nda hatim duası ile başlayan etkinliklerin ilk gününde mezarlık ziyareti, sürpriz etkinlikler, yerel sanatçıların konseri ve TC. Kültür Turizm Bakanlığı sanatçıları konseri ile başladı. İkinci gün ise sabah erken saatlerde mehteran gösterileri ile başlayan etkinlikler, Bozkır Kaşık ekibi, Sami Çelik konseri ve yemek ikramı ile devam etti.

Şenliklere Akkise Dernek Başkanı Nedim Selek, Ahırlı İlçe Belediye Başkanı İsa Akgül, Ahırlı Kaymakamı Alperen Celepçi ve Yalıhüyük Kaymakamı MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, AKP İl Başkanlığı, MHP İl Başkanı Remzi Karaarslan, CHP İl Başkanlığı, Konya Genç MÜSİAD, Başkanı Mücahit Aydın, Konya MÜSİAD yönetimi, Kızılay Konya Başkanı Hüseyin Üzülmez, Yönetim Kurulu üyeleri , Çevredeki bölgelerden Belediye Başkanları, kaymakamlar, milletvekilleri ve yanı sıra binlerce bölge halkı katıldı.

Akkise Şenliklerinde geleneksel hale gelen ağa seçimlerinde 3 yıldır ağalık görevini sürdüren Muhammet Babur çekişmeli geçen ağalık seçimi sonucunda ağalık görevini bu yıl Durmuş Ali Yağız’a devretti.

20. Akkise Bahar Şenlikleri Konya usulü yemek ikramı ile son buldu.

senlik-3.jpg

senlik-6.jpgsenlik-2.jpgsenlik-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.