Konya Akgöl'de dehşet veren tahribat! İş makinesiyle daldılar

Konya Akgöl'de dehşet veren tahribat! İş makinesiyle daldılar

Konya'nın kuş cenneti Akgöl sazlıklarında, DSİ tarafından suyun tutularak, kurumasının önüne geçilebilmesi için yaptırılan dolgu set, 3 yıl sonra yine tahrip edildi. Set iş makinesi ile tahrip edilerek su tutma kabiliyeti tamamen yok edildi

Konya'nın Ereğli İlçesi sınırları içerisinde bulunan Akgöl sazlıklarında, suyun tutularak, kurumasının önüne geçilebilmesi için DSİ tarafından yaptırılan dolgu set, ikinci kez tahrip edildi.

Türkiye'nin en önemli sulak alanları arasında bulunan Konya'nın Ereğli ilçesindeki Akgöl sazlıklarında, suyun tutulması için 2013 yılında yaptırılan dolgu setin, iş makinesiyle tahrip edilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

akk.jpg

Setin iş makinesi ile tahrip edilerek, su tutma kabiliyetinin tamamen yok edildiği gözlendi.

Kuraklık ve kontrolsüz su kullanımı sonucu yaz aylarında kuruduğu için, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca koruma altına alınan sazlıklardaki yıkılan setin yeniden onarılması bekleniyor.

aa.jpg

Konya'nın kuş cennetine yazık oluyor

Anadolu Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği üyesi Tamer Gümüş,  açıklamada, kuruma tehlikesi yaşayan Akgöl'ün kurtarılması için yapılan dolgu setin tahrip edilmesine ikinci kere şahit olmanın üzüntüsünü yaşadığını belirtti.

aaaaaaa.jpg

Setin yaklaşık 3 gün önce yıkıldığını çevredeki köylülerden öğrendiklerini ifade eden Gümüş, şunları kaydetti:

"Üzüntü içerisindeyim. Yaklaşık 8 yıl önce Akgöl'ün daha fazla ve daha uzun süre su tutması, doğal hayatın canlı kalması için DSİ tarafından yapılan bu setin, insanlar tarafından bilinçli olarak yıkıldığını gördük. İzlerden anladığım kadarıyla set, traktör yardımı ile yarılmış ve göl havzasında birikmesi gereken su, yan taraftaki sazlık alana akıtılıyor. Bu bölgede saz işi ile geçimini sağlayanlar, sürülerini otlatanlar olduğunu biliyoruz. Yaz mevsimi içerisinde yabani kuş ve hayvanların ihtiyacı olan sulak alan kurumaya terk edilmiş. Doğal hayata Konya'nın kuş cennetine yazık oluyor."

aaaa.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.