Konya 7 araçlık filoyu çalan oto hırsızlık çetesi çökertildi! 4 gözaltı, 2 tutuklama

Konya’da 7 aracı çekicilere yükleyerek çalan hırsızlık çetesi çökertildi. Şirkette 2 yıl önce çalıştığı ve alacağını tahsil edemediği öğrenilen Gizem Ç. ile yer gösteren Ömer Faruk A, serbest bırakıldı, Abdülkadir Renkliçağlar ve Ekrem Özpınar tutuklandı

Konya’nın Karatay ilçesinde bir şirkete ait 7 aracı çekicilere yükleyerek çalan hırsızlık çetesi polis ekiplerinin titiz takibi sonucu çökertildi. Şirkette 2 yıl önce çalıştığı ve alacaklarını tahsil edemediği için hırsızlara yer gösterdiği öğrenilen kadın serbest kalırken, olayla ilgili 2 hırsız tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, 1 Ekim tarihinde Karatay İlçesi Fevziçakmak Mahallesinde bir iş yerinde meydana geldi. İşyerinden 7 aracın çalınması üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince çevre iş yerleri ve Kent Güvenlik Yönetim Sisteminin görüntüleri incelendiğinde araçların çekiciler vasıtasıyla çalınarak 4 aracın Yaylapınar Mahallesine, 3 aracın ise Kılıçarslan Mahallesine götürüldüğü tespit edildi.

HIRSIZLAR SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Polis ekiplerinin tespit edilen mahallelerde yaptığı çevre çalışmaları sonucunda çalıntı araçlar, boş araziye terk edilmiş vaziyette bulundu. Hırsızlık olayının gerçekleştirdiği tespit edilen Abdülkadir Renkliçağlar (25 adet suç kaydı), Ekrem Özpınar (23 adet suç kaydı), Ömer Faruk A. (3 adet suç kaydı) ve Gizem Ç. (2 adet suç kaydı) yakalanarak gözaltına alındı.

ŞİRKETTE DAHA ÖNCE ÇALIŞAN KADIN YER GÖSTERMİŞ

Şüphelilerle yapılan ilk görüşmede, çalıntı araçları işyeri önünden Abdülkadir Renkliçağlar ve Ekrem Özpınar, isimli şahısların çekicilere öncülük ederek yükledikleri, Ömer Faruk A. isimli şahsın araçlara yer temin ettiği ve Gizem Ç. isimli şahsın ise araçların çalındığı şirkette 2 yıl önce çalıştığı ve şirketten alacağını tahsil edemediği için diğer şüphelilere yer gösterdiği bilgisine ulaşıldı.

2 HIRSIZ TUTUKLANDI

Gizem Ç. isimli şahıs emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken adliyeye sevk edilen Ömer Faruk A. Adli Kontrol Şartıyla serbest kaldı. Abdülkadir Renkliçağlar ve Ekrem Özpınar ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum