Konya 2021! Berfin Altun halterde gümüş madalya kazandı

Konya 2021! Berfin Altun halterde gümüş madalya kazandı

Konya 2021 5. İslami Dayanışma Oyunları halter müsabakalarında BARÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Berfin Altun, 64 kiloda gümüş madalya kazandı

Konya'da 2021 5. İslami Dayanışma Oyunları heyecanı 56 ülkeden 4 bin 200 sporcunun kıyasıya yarıştığı müsabakalarla devam ediyor.

Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları halter müsabakalarında mücadele eden Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Berfin Altun önemli bir başarıya imza attı. Kadınlar 64 kiloda yarışan genç milli sporcu toplamda 240 kilo kaldırarak ikincilik kürsüsüne çıktı.

Böylece Berfin Altun'un halterde elde ettiği dereceyle birlikte BARÜ'lü sporcuların aldığı madalya sayısı 3'e çıktı. Milli sporculardan Buse Tosun ile Zeynep Yetgil güreşte altın madalya almıştı.

Elde edilen başarılardan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, "Nitelikli öğrenme alanları ve kaliteli eğitim ortamı ile çok sayıda milli sporcunun tercihi olan Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden yeni başarı haberleri gelmeye devam ediyor. Buse Tosun ve Zeynep Yetgil'den sonra Berfin Altun da 5. İslami Dayanışma Oyunlarında elde ettiği başarıyla göğsümüzü kabarttı. Sadece ulusal müsabakalarda değil, uluslararası müsabakalarda da adından bahsettiren genç sporcumuz, gelecekte ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğini göstermiş oldu. Bu düşüncelerle gümüş madalya alan milli haltercimizi tebrik ediyor, başarılarının katlanarak artmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Konya 2021! Berfin Altun halterde gümüş madalya kazandı

Konya 2021! Berfin Altun halterde gümüş madalya kazandı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.