Kontrole giderken minibüste doğum yaptı

Kontrole giderken minibüste doğum yaptı

Bahçelievler'de doğum kontrolü için hastaneye giden 32 aylık hamile kadın, minibüste sancılanınca şoförün hızlı müdahalesiyle doğum yaptı. Şoför Hakan Yücel, "İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum, kendimi ambulans şoförü gibi hissettim" dedi.

Geçtiğimiz Perşembe günü, Bahçelievler Merkez Mahallesinde yaşanan olayda, 23 yaşındaki Mizgin Güçlü ve eşi Murat Güçlü, 1,5 yaşındaki oğullarıyla birlikte Bahçelievler Devlet Hastanesi'ne gitmek üzere yola çıktı. Ancak, Yayla - Topkapı güzergahındaki minibüslerden birine binen çiftin aracında beklenmeyen bir durum meydana geldi.

32 haftalık hamile olan Mizgin Güçlü, minibüste hastaneye giderken aniden sancılanmaya başladı. Eşi Murat Güçlü ve diğer yolcuların durumu fark etmesi üzerine, minibüs şoförü Hakan Yücel'e bilgi verildi. Hakan Yücel, hızla Bahçelievler Devlet Hastanesi'ne yetişmeye çalıştı.

Minibüs şoförü Hakan Yücel, olayla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Kadın Bahçelievler'de eşiyle beraber aracımıza bindi, yanlarında da çocukları vardı. Yayla ışıklarında sancılanmaya başladı. Hastaneye yetişmesi lazım dediler. Yolcular vardı, elimizden gelinceye kadar hızlandık. Ambulans şoförlüğünü çok severim, bir anda kendimi ambulans şoförü gibi hissettim. Bir sirenim eksikti. Ben hastanede doğduğunu sandım ama hastane kapısında doğum yapmış. Arabadan bir çıktılar bebek, şaşkınlık içerisinde. Uçakta, takside, trende doğum gördük, ben minibüste ilk defa gördüm. Sağlıklı sıhhatli inşallah. Babasıyla konuştuk dün, çocuk şu an Cerrahpaşa'da, küvezde."

Sağlık çalışanlarının hızlı müdahalesiyle yeni doğan bebek Bahçelievler Devlet Hastanesi'nden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilirken, Mizgin Güçlü'nün tedavisinin de Bahçelievler Devlet Hastanesi'nde devam ettiği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.