Konteyner kenti renklendiriyor

Konteyner kenti renklendiriyor

Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Hatay'da, 60 yaşındaki amatör ressam Erdoğan Akın, ücretsiz olarak konteynerleri renklendirerek depremzedelerin yüzünü güldürüyor.

Hatay, depremin yıkıcı etkilerini yaşadıktan sonra binlerce insanın konteyner kentlerde yaşamaya başladığı bir şehir haline geldi. İskenderun ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki Erdoğan Akın, bu süreçte kendi yöntemiyle depremzedelere destek olmaya karar verdi. Amatör bir ressam olan Akın, kendi çabalarıyla ve hiçbir ücret talep etmeden, konteynerleri renklendiriyor.

200 bine yakın insanın yaşadığı konteyner kentlerinde, Akın'ın boyadığı konteynerler, özellikle çocukların yüzünde tebessümlere sebep oluyor. Akın, yaptığı bu çalışmayla depremzede vatandaşların moralini yükseltmeye ve yaşadıkları travmayı atlatmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Akın, "Sanatın rehabilitasyon sürecinde önemli bir rolü olduğuna inanıyorum. Konteynerlerde yaşayan değerli vatandaşlarımız için elimden geleni yapmak istiyorum. Resim yeteneğimi kullanarak insanların yüzünde bir nebze olsun gülümseme oluşturabiliyorsam, bu benim için büyük bir mutluluk" diyor.

Depremde yıkılan binalardan çıkan bir insan elinden esinlenerek yaptığı el heykeli çalışmasıyla da dikkat çeken Akın, bu eserin depremin insanlar üzerindeki derin etkisini ve yaşanan travmayı hatırlatmak adına önemli olduğunu vurguluyor. O elin sıcaklığını hissettiğini ve onu canlandırmaya çalıştığını belirten Akın, insanların bu tür trajik olayları unutmamasını ve birlikte dayanışma içinde olmalarını umuyor.

Erdoğan Akın, bu özverili çalışmasıyla sadece resim yapmanın ötesine geçerek, toplumsal bir dayanışma ve iyilik duygusunun simgesi haline geliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.