KONSİAD deprem bölgesinde! Konya geleneği Hatay'da da yaşatıldı

KONSİAD deprem bölgesinde! Konya geleneği Hatay'da da yaşatıldı

KONSİAD Konya Şubesi Başkan Ali Kaya, "Konya’mızda Geleneksel olarak sürdürdüğümüz Konya pilavı iftarlarının ilkini gerçekleştiriyoruz. Hatay’ımızda Konya geleneğini sürdürüyoruz davetimizi kabul edip geldiğiniz için çok teşekkür ederim" dedi

Konya 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde ağır yıkım ve can kayıplarına neden olan asrın deprem felaketinin ilk gününden itibaren seferber oldu. Hataylıların ilk günden bu yana yanında olan Konya ekipleri yaraları sarmaya Ramazan ayında da devam ediyor.

KONSİAD Konya Şubesi Başkan Ali Kaya, yönetim kurulu ve üyeleri ile birlikte Hatay’da depremzede vatandaşlarla iftar yemeğinde bir araya geldi, iftarda yaklaşık on bin kişiye yemek ikram edildi. Asrın felaketi olarak adlandırılan depremin ilk günlerinden bu yana KONSİAD Konya bölgeye giderek Günlerce Konya’dan onlarca gıda ve ihtiyaç tırları ile yardımlarda bulunurken, ayrıca depremzedelere yemek dağıttı ve Ramazan ayında da Hatayı yalnız bırakmadı.

06b386b1-fb75-470b-b775-1896a0262681.jpg

BAŞKAN ALİ KAYA; HATAY’DA KONYA GELENEĞİNİ YAŞATTIK

İftar öncesi konuşan KONSİAD Konya Şube Başkanı Ali Kaya, On bir ayın sultanı ramazana bir kez daha ulaşmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti. Başkan Ali Kaya, "Ramazan ayının manevi güzelliğini hissetmek için, aynı sofrada buluşarak bu atmosferi yaşamak çok kıymetli. Konya’mızda Geleneksel olarak sürdürdüğümüz Konya pilavı iftarlarının ilkini gerçekleştiriyoruz. Hatay’ımızda Konya geleneğini sürdürüyoruz davetimizi kabul edip geldiğiniz için çok teşekkür ederim" dedi.

1b943ea0-fff3-4cb6-88a6-4920859a51a5.jpg

Ali Kaya, "KONSİAD Konya olarak Yönetim kurulumuz ve üyelerimizle birlikte depremzede kardeşlerimizle beraber iftar yapmanın, onların dertlerine ortak olmak, kucaklaşmak, muhabbet etmek bizim için bir kardeşlik görevidir" diye konuştu.

42fcc750-86a0-4519-a292-a7e4b59a9bbb.jpg

İLK GÜNÜNDEN İTİBAREN ONLARCA YARDIM TIRLARIMIZLA DESTEK OLDUK

Başkan Ali Kaya; Depremin ilk gününden itibaren Yönetim kurulumuz, üyelerimiz Konya’dan gönüllülerimiz, kardeşlerimiz, arkadaşlarımız devamlı olarak depremzede kardeşlerimizin gıda ihtiyaçları, kişisel ihtiyaçlarını karşılayarak ayrıca her gün yemek dağıttılar Hatay’da bu ramazanı şerifte yemek dağıtımına başladık, mümkün olduğunca ramazan boyunca burada iftarlarımızı vereceğiz depremzede vatandaşlarımızın dertlerini bir nebzede olsa hafifletmek için yardımlarının devam ettiğini söyleyen Başkan Ali Kaya, "6 Şubat deprem olduğu günden beri biz KONSİAD Konya olarak sahada çalışırken çok hatıralarımız oldu. Orada çok dualar aldık. Orada öyle güzel yardımlaşma, öyle güzel destek hissettik ki çok memnun olduk. Allah daha güzel günlerde bu desteği, bu birlikteliği getirsin diye dua ediyorum. Tekrar yaşatmasın ama Konyalı olmaktan gurur duyuyorum. Oraya gelen kardeşlerime, büyüklerimize teşekkür ediyorum. Rabbim karşılığını verecektir. Allah hepinizden razı olsun" ifadelerini kullandı.

4f19aa5d-dab9-41aa-8b71-ce2c4a68414b.jpg

HATAY'I YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Başkan Kaya, "Hataylı kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız bir nebze de olsa bunların acılarını dindirmek ve böyle sıkıntılı bir günde yanlarında bulunmak bize mutluluk veriyor. Allah-u Teâlâ ülkemize böyle bir daha afat göstermesin, depremzede kardeşlerimize sabırlar dileriz, depremde vefat eden kardeşlerimize de Allah-u Teâlâ rahmet ihsan eylesin. Bütün depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamakta da her halükarda yanlarında olacağız ve yardımcı olacağız inşallah. Ülkemize tekrar geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

978009d5-43ae-41d9-9bbd-1658613101b0.jpg1515683a-c063-4181-940c-ee73965dc1b3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.