Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde çatışma

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde çatışma

Mai Mai ayrılıkçılarıyla askerler arasında çıkan çatışmada, 2'si asker 7 kişi öldü

KINŞASA (AA) - Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Mai Mai ayrılıkçılarla asker arasında çıkan çatışmada 7 kişinin öldüğü bildirildi.

Askeri yetkililerden Jules Tshikudi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mai Mai ayrılıkçı grubun ülkenin doğusunda yer alan Kipese bölgesinin kontrolünü ele almaya çalıştığını ifade etti.

Askerlerin ayrılıkçılara karşılık vermesiyle taraflar arasında çatışma çıktığını bildiren Tshikudi, olayda 2 asker ve 5 ayrılıkçının öldüğünü kaydetti.

Tshikudi, Kipese sakinlerinden çok sayıda kişinin komşu bölgelere doğru kaçtığını belirterek, ordunun ayrılıkçıları bulmak için bölgede operasyon düzenlediğini söyledi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusu yaklaşık 20 yıldır, doğal kaynakların kontrolünü sağlamaya çalışan silahlı grupların saldırılarına ve etnik grupların çatışmalarına sahne oluyor.

Ülkenin doğusunda 1960'lı yıllarda siyasi ideolojilerini savunmak amacıyla kurulan Mai Mai, daha sonra bu hedeflerinden uzaklaşarak, hırsızlık, cinayet ve kaçakçılık gibi suçlarla anılmaya başladı.

Kuzey Kivu eyaletinin yönetiminden sorumlu Julien Paluku, kısa bir süre önce, Mai Mai ayrılıkçılarının dış güçler tarafından desteklendiğini ileri sürmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :