Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde çatışma

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde çatışma

Ülkenin doğusunda silahlı ayrılıkçılar ile askerler arasında çıkan çatışmada 2 asker, 6 milis öldü

KİNŞASA (AA) - Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde ayrılıkçılar ile askerlerin çatışmasında 2 asker ile 6 milisin öldüğü belirtildi.

Askeri yetkililerden Guillaume Djike, AA muhabirine açıklamasında, Mai Mai silahlı grubuna bağlı ayrılıkçıların, ülkenin doğusunda Nyamilima bölgesindeki askeri kampa saldırdığını ifade etti.

Askerlerin saldırıya karşılık vermesiyle taraflar arasında çatışma çıktığını söyleyen Djike, olayda 2'si asker, 6'sı ayrılıkçı 8 kişinin öldüğünü bildirdi.

Çatışmada 8 ayrılıkçının sağ ele geçirildiğini dile getiren Djike, operasyonların sürdüğünü kaydetti.

Öte yandan, Nyamilima'nın bağlı olduğu Kuzey Kivu eyaletinin yönetiminden sorumlu Julien Paluku, Mai Mai ayrılıkçılarının dış güçler tarafından desteklendiğini ileri sürdü.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusu yaklaşık 20 yıldır, doğal kaynakların kontrolünü sağlamaya çalışan silahlı grupların saldırılarına ve etnik grupların çatışmalarına sahne oluyor.

Ülkenin doğusunda 1960'lı yıllarda siyasi ideolojilerini savunmak amacıyla kurulan Mai Mai, daha sonra bu hedeflerinden uzaklaşarak, hırsızlık, cinayet ve kaçakçılık gibi suçlarla anılmaya başladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :