KOMÜT Başkanı Bulut: Konya'daki konut sıkıntısının sorumlusu müteahhitler değil! İyi niyet fırsata çevrildi

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Bulut, Konya ve Türkiye'deki konut fiyatlarındaki artışın sorumlusunun müteahhitler olmadığını belirterek, "Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum ama maalesef iyi niyet fırsata çevrildi" dedi

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Adem Bulut, Konya ve Türkiye'deki konut sıkıntısı ve inşaat sektörünü değerlendirdiği toplantıda, "Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum ama maalesef iyi niyet fırsata çevrildi" dedi.

KOMÜT Yönetim Kurulu Başkanı Adem Bulut, düzenlediği basın toplantısında inşaat ile ilgili gündemi değerlendirdi. KOMÜT'ün çalışmalarını anlatan Bulut, KOMÜT'ün 8 yıldır faaliyet yürüttüğünü belirterek, Konya Müteahhitler Birliği'nin bir dernek olduğunu ve ahlaki çizgiyi bozmadan faaliyetlerini yürüttüğünü söyledi.

MERAM'A YENİ PROJE! KOMÜT EVLERİ KONUT YAPI KOOPERATİFİ

Meram Belediyesi'nden çıkan bir arsayı KOMÜT kooperatifi adına satın aldıklarını söyleyen Adem Bulut, bu alanda 120 dairelik bir proje yapacaklarını açıkladı. KOMÜT binasının da bu konutlar arasında olacağını belirten Bulut, "KOMÜT Evleri Kooperatifi'ne nasip olursa bu yılın sonu önümüzdeki yılın başı gibi bu konut projesine başlamayı düşünüyoruz. Konut kooperatifine olan ilgi bizi memnun etti, herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"MÜTEAHHİTLER GÜNAH KEÇİSİ OLDU"

Bulut, "Ekonomik sıkıntılarla geçen son yıllarda KOMÜT'ten giden arkadaşlar oldu, gelenler de oldu. Üye sayımız şuanda 160 civarında. Sayının artması bizim için çok şey ifade etmiyor, sağlam, düzgün ilkeli, karakterli firmalarla yol almak istiyoruz. Firmaların ahlaki duruşu bizim için çok daha önemli" dedi.

Müteahhitlerin sosyal medya ve basında günah keçisi gibi görüldüğüne işaret eden Bulut, "Bazen ölçü kaçabiliyor. Müteahhitler içerisinde çok değerli, saygıdeğer arkadaşlar var. Bunlara saygı duyulmasını istiyorum. Müteahhitlik zor bir meslek, öyle dışarıdan görüldüğü gibi kolay bir meslek değil" diye konuştu.

KONUT FİYATLARINDAKİ ARTIŞIN SEBEBİ MÜTEAHHİTLER DEĞİL

Konut fiyatlarındaki artışı değerlendiren Adem Bulut şunları söyledi: İki yıl öncesinde konutta bir arz fazlalığı vardı. Kredilerin düşmesiyle arz eridi ve talep karşılanmış oldu. Bu süreçte biz konut üretmekte maalesef zorlandık ve şuanda talebi karşılayamaz hale geldik. Konut üretemememiz Konya'daki ve Türkiye'deki dengeleri bozdu. Konut sıkıntısı tüm Türkiye'de var. Arz talep dengesinin bozulması maalesef bina ve kira fiyatlarına da yansıdı. Yansımaya devam ediyor hala da nereye gideceği belli değil maalesef.

CUMHURBAŞKANIMIZIN İYİ NİYETİ FIRSATA ÇEVRİLDİ

"Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum ama maalesef iyi niyet fırsata çevrildi" diyen Bulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu paket 3 aşamalıydı. Biri ilk defa ev sahibi olacakların 0.99 oranlı krediyle ev sahibi olması. İkinci aşama yüzde 40'ı inşaatları bitmiş yüzde 50'si satılmamış müteahhitlere olan 20 milyar TL'lik bir destek vardı. Üçüncü aşama ise yastık altındaki altın ve dövizlerin konuta çıkmasıyla alakalıydı. Bizi ilgilendiren tarafı müteahhitlerin yarım kalmış inşaatları için destek olan 20 milyar lira aslında, çok ciddi bir rakam değil. Bu nasıl verilecek nasıl dağıtılacak henüz bilmiyoruz. Diğer taraftan konutun satılmasıyla alakalı, 0.99 iyi bir rakam ama burada da fırsatçılar ortaya çıktı. Burada da yine müteahhitler ortaya atıldı, bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Bu fiyatı üretenler kesinlikle müteahhitler değil. Elinde satacak konut olmadığı için müteahhidin fiyat yükseltecek dairesi de yok aslında" ifadelerini kullandı.

KONUT FİYATLARI İNTERNETTE BALON OLUYOR

İnternetteki satışların fiyat artışını ciddi anlamda körüklediğini söyleyen Bulut, "İnternetteki satışlar fiyat artışlarını körüklüyor. Burada bir balon fiyat oluşturuluyor. Herkes orada birbirini görerek maalesef fiyatları yükseltiyor. Bu da ciddi anlamda sıkıntıya doğru götürüyor. Burada müteahhitlik bir durum yok, müteahhit elindeki daireyi korumak, yerine yeniden daire yapmak zorunda" dedi.

BİZE TOKİ GİBİ UCUZ ARSALAR VERİLMELİ

Adem Bulut, "Bize TOKİ gibi ucuz arsalar verilmeli. Biz de yüksek sayılarda ucuz konut üretmeliyiz. Yarına ümitli bakıyoruz, Konya'ya hizmet etmek istiyoruz, zorlukların, sıkıntıların çözülmesi gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladı.

ade.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum