Kömür telaşı başladı

Kömür telaşı başladı

Karapınar’da soğuk hava kömür satışı yapan esnafa adeta ikinci bayram yaptırdı.

Karapınar’da yağışların ardından gelen soğuk hava kömür satışı yapan esnafa adeta ikinci bayram yaptırdı. Yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesi üzerine kış telaşı yaşamaya başlayan Karapınarlı vatandaşlar, odun kömür derdine düştü.

 Ev ve işyerlerine Ekim ayının ortasında soba kurmak için kolları sıvayan vatandaşlar, diğer yandan yakacak almak için harekete geçince kömür sektöründe canlanma başladı. Karapınar’da faaliyet gösteren kömürcüler, havaların soğuması nedeniyle işlerinin açılmaya başladığını dile getirirken, “Sobaların kurulması, kaloriferlerin yanmaya başlaması ile birlikte durgun giden işlerimiz açıldı. Ramazan bayramından sonra adeta ikinci bayram yaşıyoruz.”diye konuştu.

Bu arada, artan talep üzerine kömür fiyatlarında olması muhtemel artışlar vatandaşları tedirgin ediyor. Kömürcü esnafı ise fiyatların değişmediğini belirtirken, vatandaşların kışlık yakacaklarını bir an önce almaları yönünde uyararak, önümüzdeki günlerde gelebilecek zamların mesajını şimdiden veriyor. Memleket-Karapınar