KOMEK'te kayıt zamanı! Uzaktan eğitim fırsatını kaçırmayın

KOMEK'te kayıt zamanı! Uzaktan eğitim fırsatını kaçırmayın

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarının yeni dönem kayıtları 18 Ocak’ta başlıyor. 31 Ocak'ta sona erecek kayıtlar www.konya.bel.tr ve www.komek.org.tr adreslerinden yapılabilecek

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK), Kovid-19 salgını dolayısıyla yeni dönemde uzaktan eğitimle hizmet vereceğini duyurdu. Yeni dönem kayıtları 18-31 Ocak tarihleri arasında www.konya.bel.tr ve www.komek.org.tr adreslerinden yapılacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarının (KOMEK) yeni dönem kayıtları 18 Ocak’ta başlıyor.

komek-kayit-5.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, meslek edindirme konusunda Türkiye’de bir marka olan KOMEK’in koronavirüs salgını döneminde de ara vermeden hizmetlerini sürdürdüğünü belirterek, “Pandemi sebebiyle hemşehrilerimizin evlerinden çıkamadığı dönemde çeşitli konularda kendilerini geliştirmeleri ve kişisel gelişim alanlarında yeni yetkinlikler kazanabilmeleri için kurslarımızı çevrimiçi olarak sürdüreceğiz. Pandemiden dolayı bu yıl karşılıklı etkileşimin olduğu, interaktif program ile yapılacak kurslarımızda gerçek sınıf ortamı gibi bir ortam oluşturarak kursiyerlerimize eğitim vermiş olacağız. Yapılan eğitimlerin sonunda derslere devam eden ve çevrimiçi sınavda başarılı olan kursiyerlerimize katılım belgesi vereceğiz” dedi.

komek-kayit-7.jpg

KOMEK Bahar Dönemi’nde yetişkinler için 110 farklı branşta; ilk kez açılacak 14-16 yaş grubu için ise 26 farklı branşta eğitim verileceğini belirten Başkan Altay, toplamda 10 bin kursiyerin bu eğitimlerden faydalanmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

komek-kayit-2.jpg

“DÜNYA GENELİNDE FAZLA İNSANA ERİŞMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Güz döneminde yaşanan yoğun talep nedeniyle yeni dönemde açılan grup sayılarını artırarak daha fazla katılımcıya ulaşmayı hedeflediklerini de kaydeden Başkan Altay, “Ülkemizdeki çeşitli şehirlerin yanı sıra; Fransa, Almanya, Irak ve Çin’den KOMEK’e kayıt olan vatandaşlarımız var. Bahar döneminde dünya çapında daha fazla insana erişmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

komek-kayit-3.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında yeni dönemde; Dış Ticaret, E-Ticaret, Robot Kol Tasarımı, Python ile Görüntü İşleme ve Yapay Zeka, Sosyal Medya Görsel Tasarımı, Fusion 360 Eğitimi ve Karikatür Çizimi gibi ilk defa açılacak branşlarla uzaktan eğitim verilecek. Robot Kol Tasarımı Kursuna kayıt yapan kursiyerler, 3D Yazıcı Operatörlüğü Kursuna da devam ederek bu kursta tasarımını yapmış olduğu robot kolu, 3D yazıcı baskı yöntemleriyle üretebilecek. İlk defa açılacak Dijital Resim Kursu ile kursiyerler resimde ışık, gölge ve kompozisyon konularını öğrenerek resim çizmeye adım atacak. Yeni dönemde açılacak branşlardan biri olan Çocuk Hikaye Tasarımı Kursunda da katılımcılar resim yeteneklerini dijital ortama taşıyacak ve hikaye kitabı tasarımı yaparken dizgi kuralları konusunda eğitim alıp çocuk hikaye tasarımı alanında uzmanlaşarak bilgilerine yenilerini ekleme imkanı bulacak.

BAŞVURULAR 18-31 OCAK ARASI ALINACAK

KOMEK eğitimlerinden faydalanmak ve kurslardan alınan eğitimlerle geleceğine yön vermek isteyen kursiyerler; 18-31 Ocak tarihleri arasında www.konya.bel.tr ve www.komek.org.tr adreslerinden kayıtlarını yaptırabilecek.

TELAFİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDECEK

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen telafi eğitimleri de gerekli tedbirler alınarak, yüz yüze kaldığı yerden devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.