KOMEK Türk-İslam Sembolleri Yarışması

KOMEK Türk-İslam Sembolleri Yarışması

KOMEK "Türk-İslam Sembolleri Yarışması"nda dereceye girenler belli oldu

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK)'in kursiyerleri arasında düzenlenen "Türk-İslam Sembolleri" yarışmasında dereceye girenler belli oldu.

KOMEK'den yapılan yazılı açıklamada, kursiyerleri arasında düzenlediği "Türk-İslam Sembolleri" yarışmasında dereceye girenlerin isimlerin belli olduğu belirtildi.

Açıklamada, şehrin sanatına, estetiğini önceleyen çalışmalara imza atan KOMEK'in, kursiyerleri ödüllendirmek ve sanata katkı sağlamak amacıyla düzenlediği yarışma, ahşap boyama, ebru, resim, fotoğraf, el nakışı, tel kırma, iğne oyası, takı tasarımı, kırk yama ve giyim branşlarında yapıldığı bilgisine de yer verildi.

10 dalda toplam 497 eserin jüri üyeleri tarafından değerlendirildiği yarışmalarda her kategorinin birincilerinin tam, ikincilerinin yarım, üçüncülerinin ise çeyrek altınla ödüllendirileceği duyuruldu.

Gazi Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesinden öğretim üyeleri ile alanında uzman isimlerin bir araya geldiği jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu alanlarında ilk üçe giren isimler belirlendi.

Dereceye giren kursiyerlerin ödülleri 24 - 31 Mayıs tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde yapılacak "Geleneksel Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni" sırasında verileceği açıklandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :