KOMEK, öğrencilerini aynı duyguda buluşturdu

KOMEK, öğrencilerini aynı duyguda buluşturdu

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda (KOMEK) Yaz Okulu'na katılan öğrenciler, derslerin yanında sosyal ve kültürel faaliyetlerle...

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda (KOMEK) Yaz Okulu'na katılan öğrenciler, derslerin yanında sosyal ve kültürel faaliyetlerle tatillerini verimli şekilde değerlendirdi.

Konya merkez ve ilçelerde 26 bin öğrencinin katılımıyla yapılan Genç KOMEK Yaz Okulu, Kur'an-ı Kerim ve değerler eğitimi başta olmak üzere sanat, spor ve kültür gezileriyle öğrencilere unutamayacakları bir yaz yaşattı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'ye örnek olan Genç KOMEK Yaz Okulu'nun, kültür gezileriyle ilçelerdeki öğrencilerin Konya merkezi, merkezdeki öğrencilerin de ilçeleri tanımasını sağladıklarını bildirdi.

Öğrencilerin şehir merkezi ve ilçelerdeki tarihi mekanları ziyaret ederek aidiyet oluşturduklarını vurgulayan Akyürek, şunları kaydetti:

"İlçeler ve merkezde eğitim alan öğrencilerimizden 13 bin 651'i, öğretmenleri ve rehberler gözetiminde Mevlana Türbesi, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, Bilim Merkezi, Sille gibi tarihi ve kültürel mekanları ziyaret etti. Yaz Okulu'nda eğitim alan 10 bin 652 öğrencimiz de Beyşehir İlçemizdeki Eflatunpınar, Eşrefoğlu Cami ve Bedesten'i gezerek tekne turu yaptı."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :