KOMEK Eğitmenlerine iftar

KOMEK Eğitmenlerine iftar

Birçok önemli yatırıma imza attıklarını belirterek, insana doğrudan hizmet olan eğitim, gençlik, kadınlar ve çocuklarla ilgili çalışmaları da artırarak sürdüreceklerini söyledi.

Başkan Akyürek, “Konya’daki yüz binlerce gencimizin değerlerimize uygun yetiştirmesi için yapılması gereken ne varsa yapmalıyız” dedi.

 

   Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, fiziki çalışmaların yanında eğitim, gençlik, kadınlar ve çocuklarla ilgili çalışmalara yoğunluk vereceklerini söyledi.

KOMEK Yaz Okulu’nda görevli idareci personelle iftarda bir araya gelen Başkan Akyürek, Yaz Okulu çalışmalarını hem merkezde, hem de ilçelerde yoğun bir şekilde sürdüren Yaz Okulu öğretmenlerine teşekkür etti.

Yaz Okulu’nda bu yıl bin 121’i Suriyeli olmak üzere merkez ve ilçelerde toplam 21 bin 897 öğrencinin eğitim aldığını kaydeden Başkan Akyürek, “Bu çocuklarımızın aynı zamanda bireysel sigortaları da yaptırılmış durumda. Bu da Konya açısından bir ilki ve yeniliği oluşturdu. Suriyeli çocuklarımıza da eğitim vermek, şehir olarak onlara karşı sorumluluklarımızın bir bölümünü oluşturuyordu. Türkiye’de fazla örneği olmayan bir faaliyeti, adeta eğitim kampını çocukları sıkmadan, tam tersine koşarak gelmelerini sağlayarak yürütüyoruz” dedi.

11 yıldır fiziki belediyecilik alanında birçok önemli yatırıma imza attıklarını, ancak insana doğrudan yapılan hizmetlerin eğitim ve değerlerle bütünleşmesini sağlayarak olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Önümüzdeki yıllarda eğitim, gençlik, kadınlar ve çocuklarla ilgili çalışmalara yoğunlaşalım. Fiziki hizmetler bir taraftan devam ederken diğer taraftan daha çok gençlik merkezi, bilgi evi, kütüphane, gençlik kampları, yaz okulları ile gençlerimizin tamamına ulaşmaya vesile olacak çalışmalar planlayalım. Konya’da yüz binlerce gencimize ulaşmamız, onlara dokunmamız, onlarda iz bırakmamız, onlarla hemhal olmamız lazım. Onları Konya misyonuna, Konya değerlerine, inancımızın gösterdiği istikamete uygun yetiştirme noktasında yapılması gereken ne varsa yapmaya gayret göstermeliyiz” dedi.