Komandolar Pençe Kilit bölgesinde PKK inlerine girdi! Mağaradan İsveç yapımı tanksavar çıktı

PKK'lı teröristlerin 5 askerimizi şehit ettiği saldırının ardından Pençe-Kilit bölgesindeki operasyonlar zorlu hava ve arazi şartlarına rağmen devam ederken, kahraman komandolarımızın girdiği mağaradan İsveç yapımı tanksavar silahı AT-4 çıktı

Pençe Kilit Operasyonu'nda bir mağarada ele geçirilen çeşitli çapta silah ve mühimmatların yanı sıra İsveç yapımı tanksavar silahı AT-4 dikkat çekti.

Teröristlerin Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan, Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya, Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli, Piyade Teğmen Abdulkadir Güler ve Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay'ı şehit ettiği hain saldırısı sonrasında Pençe Kilit bölgesindeki operasyonlar zorlu hava ve arazi şartlarına rağmen devam ediyor.

MAĞARADA SIKIŞTIRILAN TERÖRİSTLER ATEŞLE KARŞILIK VERDİ

Sıkıştırıldıkları mağarada ‘teslim ol’ çağrılarına ateşle karşılık veren bir grup teröristi etkisiz hale getiren komandolar, bölgede başka mağaralar da tespit etti. Alınan güvenlik önlemlerinin ardından teröristlerin tek tek inlerine giren Mehmetçik, mağaralarda teröristlerin saldırılarda kullandığı çok sayıda mühimmat, silah ve araç-gereç ele geçirdi.

İNLERİNDEN İSVEÇ YAPIMI AT-4 TANKSAVARLAR ÇIKTI

Mağaralarda televizyonlar, uydu alıcıları, ısıtıcılar, jeneratörler, yaşam malzemeleri de bulundu. Odalara bölünen mağaralardan birinin çok katlı olduğu, merdivenle alt katlara erişimin sağlandığı, bu mağaranın örgütün sözde yöneticileri tarafından kullanıldığının değerlendirildiği belirtildi. Mağaralarda çeşitli çapta silah ve mühimmat ele geçirilirken, bunların arasında İsveç yapımı AT-4 tanksavarlar dikkat çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.