Kolilerden çıkan notlar, depremzedelerin umudu oluyor

Kolilerden çıkan notlar, depremzedelerin umudu oluyor

81 ilden gelen destekler, Hatay'daki depremzedelere ulaşıyor. Gönderilen yardım kolilerinden çıkan duygusal notlar, bölge halkını umutlandırıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yol açtığı ağır hasarın etkisi altında kalan Hatay'da, devlet kurumları tarafından yürütülen ihya ve inşa çalışmaları aralıksız sürerken, yardımsever vatandaşlar da bölge halkını yalnız bırakmıyor. Antakya'da yaşayan Mete Erdahan ve arkadaşları, sosyal medya üzerinden gelen yardımları depremzedelerle buluşturarak, dayanışmanın ve yardımlaşmanın gücünü sergiliyor.

Kolilerden çıkan notlar, depremzedelerin umudu oluyor

Depremzede vatandaşlara ulaşan yardımlar arasından çıkan duygusal notlar, yaşanan zorlu süreçte bölge halkına moral kaynağı oluyor. Mete Erdahan, çocuklar için gönderilen yardım kolilerinden çıkan notların kendilerini derinden etkilediğini belirterek, "Deprem sonrası biz bir yere gitmedik, memleketimizdeydik. Bu günlerde depremin 11. ayını geride bıraktık. İnsanların kalbi hala Hatay'da, memleketimizi unutmuyorlar ve bizleri yalnız bırakmıyorlar. Bize yardım göndermeye devam ediyorlar. Biz de bu yardımları tasnif edip ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Zaman zaman duygulu anlar yaşıyoruz. Gelen koli ve paketlerin içerisinde; çok duygulu ve anlamlı notlar çıkıyor. O notu gördüğümüzde çok duygulandık. Buradan tüm hayırseverlere teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Kolilerden çıkan notlar, depremzedelerin umudu oluyor

Hatay'daki afetzede vatandaşların yaşam mücadelesi devam ederken, gelen yardımların yanı sıra duygusal desteklerle de moral bulmaları, toplumsal dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.