Kocaeli'ye "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı"

Kocaeli'ye "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı"

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, İzmit Belediyesi tarafından, yapımı süren parka "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı" ismi verildi.Belediye Başkanı Nevzat...

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, İzmit Belediyesi tarafından, yapımı süren parka "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı" ismi verildi.

Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın talimatıyla Orhan Mahallesi Gazanfer Bilge Bulvarı'nda bin 730 metrekare alanda yapımı devam eden parka, "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı" isminin verilmesi kararlaştırıldı.

Doğan, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmit'te demokrasinin daha da kökleşmesi için parkta 12 ay boyunca çeşitli etkinlikler yapılacağını söyledi.

Parkta her yıl 15 Temmuz'da düzenlenecek törenlerle şehitlerin anılacağını ifade eden Doğan, "Canlarını özgürlüğümüz, vatanımız, bayrağımız ve ezanlarımız için gözünü kırpmadan feda eden şehitlerimize ne yapsak az. Demokrasi şehitlerimizin isimlerini yazacağımız 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı'mızla onları yaşatıp, kahramanlıklarını gelecek nesillere aktaracağız." dedi.

Doğan, şehitlere rahmet, gazilere de acil şifalar dileyerek, onları unutmayacaklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler