Kocaeli'nde toplu açılış töreni

Kocaeli'nde toplu açılış töreni

Milli Savunma Bakanı Işık:- "Hollanda bu hareketle bugüne kadar savunduğu değerleri ayaklar altına almış oldu. Maalesef, Avrupa son dönemde özellikle Avrupa siyaseti ırkçıların esareti altına girdi. Maalesef faşist anlayış, Avrupa siyasetini esir almaya b

KOCAELİ (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Hollanda bu hareketle bugüne kadar savunduğu değerleri ayaklar altına almış oldu. Maalesef, Avrupa son dönemde özellikle Avrupa siyaseti ırkçıların esareti altına girdi. Maalesef faşist anlayış Avrupa siyasetini esir almaya başladı. Arzumuz, bir an önce bu faşist ve ırkçı anlayıştan Avrupa siyasetinin çıkmasıdır, çekilmesidir." dedi.

Kocaeli'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı toplu açılış töreninde konuşan Işık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın, Hollanda Başkonsolosluğu'na girişine izin verilmemesine değindi.

Bakan Işık, "Dün akşam Hollanda'da gösterilen o muameleden dolayı bırakın diplomasi nezaketini, asgari insanlık nezaketinden dahi uzak olan bu anlayışı kınadığımızı ifade ediyorum." diye konuştu.

Kocaeli'ndeki meydandan böyle bir olayı nefretle ve esefle kınadıklarını ifade eden Işık, şöyle devam etti:

"Hollanda bu hareketle bugüne kadar savunduğu değerleri ayaklar altına almış oldu. Maalesef, Avrupa son dönemde özellikle Avrupa siyaseti ırkçıların esareti altına girdi. Maalesef faşist anlayış Avrupa siyasetini esir almaya başladı. Arzumuz, bir an önce bu faşist ve ırkçı anlayıştan Avrupa siyasetinin çıkmasıdır, çekilmesidir. Bir an önce bu yanlış yoldan bu Avrupa siyasetinin dönmesidir. Hollanda maalesef sadece dün akşam ve ondan önce bakanlarımıza yönelik bu yanlış, kabul edilemez davranışlarda bulunmakta kalmadı aynı zamanda ülkemizde 15 Temmuz'da hain darbe girişimine teşebbüs eden FETÖ'cülere de sahip çıkma cüretini gösterdi. Hollanda, Almanya ve bütün Avrupa ülkesinde demokratik düzeni ortadan kaldırmaya çalışan, bunun için darbeye dahi teşebbüs eden hainlere kucak açmayın. Onları Türk yargısına teslim edin. Onları Türk yargısına teslim edin ki, bir daha kimse ne Türkiye'de ne de dünyanın başka bir yerinde hain darbe teşebbüsünde bulunmasın."

- "Ülke için, millet için, devlet için için 'Evet' diyoruz"

Milletin en zor zamanda inançla, azim ve iradeyle bu vatana sahip çıktığını vurgulayan Işık, "16 Nisan'da da 'Evet' diyerek bu ülkenin birlik ve beraberliğine kast edenleri Kandili ve Pensilvanyayı bir kez daha hezimete uğratacaksınız. 15 Temmuz sürecinde biz de ordumuzu FETÖ mensubu hainlerden arındırarak vatanperver gençlerimizi bünyeye katarak milli silahlarımızı, yerli imkanlarla üreterek TSK'yı daha da güçlü hale getirdik, getiriyoruz." şeklinde konuştu.

15 Temmuz gibi bir ihanet girişimini atlatan ordunun, sınır ötesinde başlattığı Fırat Kalkanı ve sınırın içindeki terörle mücadele operasyonlarıyla ardı ardına büyük başarılar kazandığını anlatan Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cerablus'tan El-Bab'a kadar muzafferiyetler kazanan askerimizi, kahraman Mehmetçiğimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Muvaffakiyetlerin devamını diliyorum. 16 Nisan'da, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için tarihi bir halk oylamasına gidiyoruz. Bu referandumda ülke için, millet için, devlet için ve beka için 'Evet' diyoruz. 'Evet' demekle yalnızca hainlere ders vermiş olmayacağız aynı zamanda ilimizin ve ülkemizin üretimini, gelişimini, refahını da arttırmış olacağımızı bilmenizi istiyoruz. Ayağına prangalar vurulmuş, çift başlı bir sistemin esaretinden kurtulup hızlı karar alan, aldığı kararı hızla uygulayan ve istikrarın teminatı olan bir sisteme kavuşmuş olacağız."

Kocaeli'nin son 15 yılda sağladığı büyük atılımların en büyük mimarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Bakan Işık, kentle ilgili kendisine götürülen her konuyu hızla çözen ve şehre çok büyük önem veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Kocaeli'nin her zaman sahip çıktığını, asla yalnız bırakmayacağını söyledi.

- "Kocaeli, bu büyük yürüyüşe zenginlik ve dinamiklik katıyor"

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı demokrasi meydanında ağırlamanın onurunu yaşadıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde, Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine akarken, Kocaeli'nin bu büyük yürüyüşe zenginlik ve dinamiklik kattığını anlatan Güzeloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde kazandırılan hizmetlerin kentin yaşam kalitesini çok daha yukarı çıkaracağını ifade etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise verilen yetkileri en iyi şekilde değerlendirerek, Kocaeli'yi 2023 vizyonuyla güzelleştirdiklerini dile getirdi.

Kocaeli'ye hizmet etmenin kendilerine enerji verdiğini ifade eden Karaosmanoğlu, "Vatandaşlarımız bizim enerji ve güç kaynağımız. Kocaeli'ye ve size en güzel hizmeti etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :